CRX - przydałby się :-)
Jak poszukujesz konkretnie czegoś do swojego Rexia...

androctonus
Forumowicz

CRX - przydałby się :-)

przez androctonus » 2007-05-16, 19:33

Witam, od jakiegoś czasu szukam CRX-a dla siebie. Teraz jestem chory, więc w związku z tym, że mam masę czasu - przekopałem calutką sieć... i nic :/ Widać (jak zwykle zresztą) mam zbyt zawężone kryteria. Otóż szukam autka:

- w dobrym stanie, żeby nie trzeba było w niego dużo ładować w najbliższym czasie
- rocznik '91-'92 (II gen)
- najdalej 200 kilometrów ode mnie (wszystkie ciekawe oferty są o dziwo znad morza! Ja mieszkam na Śląsku, jeżeli ktoś z Wrocka by miał - walić śmiało)
- zarejestrowanego w Polsce
- czarnego jak noc :-)
- do 6.000 - 6.500 zł.

Wiem, że możliwe są takie oferty, bo nad morzem są CRX-y w dobrym stanie za tą cenę z tego rocznika... tylko u mnie nic znaleźć nie mogę. Internet przekopałem już chyba cały (o ile to możliwe ;-) ), ale może ktoś widział w jakimś komisie ładną CR-kę?

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2007-05-16, 19:57

podnies kryteria cenowe i znajdziesz autko napewno :)

erafiszera
Forumowicz

przez erafiszera » 2007-05-16, 21:43

Ja jakis tydzien temu zakupilem wreszcie CRXa:) rok 92, 180tys przebiegu, alufelgi 15, alarm + centralny, czarny, z gazem, w dobrym stanie technicznym(wklad finansowy to w zasadzie same drobiazgi) i UWAGA dalem za niego 5300zl:) :D :D , wiem troche to moze i podejrzane ale.....:) auto jezdzi i to super wiec czy to wazne?? :D ogloszenie znalazlem w internecie (szukalem na allegro, gielda samochodowa itp.) Zacznij od doglebnego poszukiwania w necie, aha i autko z poznania przywiozlem:) Pozdro i powodzenia w poszukiwaniach:)
Honda - satysfakcja gwarantowana...

androctonus
Forumowicz

przez androctonus » 2007-05-17, 00:16

Szczęściarz! :-)

A ja sieć przekopałem caluteńką. Od allegro przez wszelakie serwisy, aż po malutkie komisy w sieci... w googlach strona po stronie, różne słowa kluczowe... ech. Ale z dnia na dzień nowe oferty przybywają, więc się nie załamuję ;-)

przemek7716
Forumowicz

przez przemek7716 » 2007-05-17, 00:26

a ja za swojego ed9 dałem 5 tys. cena śmieszna. :rotfl: a stan bdb. trzeba tylko pomalować maskę. poczekaj a napewno coś znajdziesz. pozdro

Jacques
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 Rally

przez Jacques » 2007-05-17, 00:35

Jeśli mogę coś doradzić... Wiem, że nie ma reguł, ALE... Komisy i niepewnych handlarzy z Allegro sobie lepiej odpuść (można łatwo sprawdzić, kto sprzedaje swoje autko a kto hurtowo handluje sprowadzonymi samochodami - ilość aukcji, komentarze, itp.). No chyba, że chcesz mocno wierzyć, że podany przebieg jest prawdziwy ;) Jak już, to lepiej bezpośrednio od prywatnego właściciela - najlepiej pasjonata, który na autko dmuchał i chuchał lub wybrać się na wycieczkę za zachodnią granicę i tam kupić od ostatniego PRAWDZIWEGO właściciela :) Oczywiście, wiąże się to z kosztami, ale jeśli tylko miałbyś możliwość, to lepiej trochę się wysilić, niż później żałować. Ja polowałem na swój samochód ponad 6 miesięcy i też musiałem się udać za Odrę, ale było warto :) Powodzenia i bez nadmiernego pośpiechu - cierpliwość w tym przypadku popłaca! :ok:

androctonus
Forumowicz

przez androctonus » 2007-05-17, 01:17

Już rok czasu szukam autka ;-) Teraz tylko bardziej intensywnie. Ale masz rację, na siłę nie będę nic robić. Z tego, co piszecie widzę, że może się to udać.

tomex
Forumowicz

przez tomex » 2007-05-17, 08:31

Dobra rada, w Polsce jest BARDZO ciężko znaleźć dobrą i zadbaną sztukę (w zależności co kto uważa za naprawdę zadbaną), ja osobiście intensywnie szukałem ponad pół roku rexa dla siebie, i to co widziałem na naszych drogach to tak szczerze mówiąc "porażka", chyba jedynie rexy od pasjonatów (ludzi np. z tego forum :rotfl: ) są godne polecenia, a cała reszta to gniot po wiejskim tuningu, poobcinane sprężyny, deski do prasowania zamiast spojlerów, body kity rodem z f126p, dymiące jak czołg, i temu inne podobne wynalazki. Mi wpadła w ręce sztuka z 90' roku PEŁNA seria 130tys. przebiegu, NIE BITA (jedynie drobne przygody parkingowe) za pieniądze w twoim przedziale cenowym, lecz do rejestracji.
Rada taka: zaglądnij na niemieckie stronki i pogadaj z co poniektórymi na forum, może pomogą ci znaleźć i sprowadzić coś ciekawego, bo tam można coś jeszcze fajnego wyszukać, ja tak zrobiłem i jestem w 100% zadowolony :rotfl: , i jak miałbym kupić kolejne auto, zrobił bym to samo, czyli kupił "niemca". Możesz jeszcze być cierpliwy i może ktoś z forum będzie chciał oddać w dobre ręce swoją Hanię.

zukol21
Forumowicz

przez zukol21 » 2007-05-17, 18:13

zgodze sie z tomex,

Lemens
Forumowicz

przez Lemens » 2007-05-17, 18:21

święte słowa - cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość ja od razu wiedziałem że z moim to będzie strzał w dziesiątke :) i był :) no i cena śmieszna w sumie jak za taki okaz :) ale o sprzedaży nie myśle chyba że do muzemum :P nic na hama, wiem że to są cierpienia to czekanie na wymarzoną sztukę. Ale uwierz mi że nie chcialbys sie rozczarowac po tygodniu użytkowania jakiegoś auta z byle skad...powodzenia

androctonus
Forumowicz

przez androctonus » 2007-05-17, 19:13

No to zaczynam szukać za granicą :-)

PielQ
Forumowicz

przez PielQ » 2007-05-17, 19:33

Przy szukaniu auta z takich roczników nie warto patrzeć na przebieg tylko na jego stan.

androctonus
Forumowicz

przez androctonus » 2007-05-19, 14:09

Ogłoszenie nieaktualne! Za Waszą radą postanowiłem poszukać w Niemczech... i udało się! Lada dzień autko ma przyjechać do mnie :-) Śliczna Hondzia CRX, edek z 1992r. Jak będzie, umyję je ładnie i strzelę parę fotek ;-) Cena z dojazdem do mnie pod dom lawetą nie przekroczy 6.000zł. Potem tylko formalności i... nauka jazdy tym demonem :P Myślę, że mogę mieć trochę problemów z przyzwyczajeniem się do tego diabła skoro do tej pory jeździłem grzeczną polówką od dziadków... ale mieszkam na wsi, więc poćwiczyć będzie gdzie.

NOSferatu
Forumowicz

przez NOSferatu » 2007-05-19, 14:26

Ty mi lerpiej powiedz jak ty to zrobiłeś?! ja obdzwaniam wszystkich co sprowadzająi każdy mi mówi, że wygineły śmiercią naturalną czekałem na wiadomość od ostatniego gościa który coś tam widział u niemców(1 szt szarą)pojechał w czwartek i już jej nie było!większość chandlaży wypowiada się tak: Łatwiej kupić w polsce niż tam, bo ich po prostu już niema!
Fakt, że na allegro jest z80pare szt. w całej polsce ale w tym przedziale cenowym(ja też na razie w takim szukam 3mc.)są w stanie przynajmiej niezadowalającym!
100nx>>CRX>>...CBR?

androctonus
Forumowicz

przez androctonus » 2007-05-19, 14:45

Ta jest podobno w stanie super, bo ją widział. Do robienia tylko nadkole lewe, lampa przednia prawa i tylna lewa. Poza tym - wszystko gra. Bez alufelg, ale z alarmem. Mogę dać Ci namiary na tego kolesia, bo mówi, że sprowadza te samochody często z Niemiec. Teraz ma jechać do Freiburga, czy gdzieś.

Następna strona