Od tygodnia stałem sie dumnym posiadaczem Hondy CRX Del Sol w chwili obecnej stoji w garazu dosc mocno rozkrecona i za jednym zamachem chce tam jakies glosniczki zamontowac. Jak narazie moj plan wyglada tak:
1. Przod dzwi - glosniki srednio tonowe max 13 cm na górze w slupku wysokotonowe jezeli da sie je jakos zamontowac.
2. Tył - odrazu za głowa na wysokosci glowy sa miejsca na glosniki do 16.5 cm. NA tym linku slabo to widac, ale moze sie przyda:
http://w1c10.skwierzyna.com/crx/images/SIMG0022.jpg
Na tyl chce glosniki taki z ktorych wydzielaja sie dzwieki srednio i wysokotonowe, a wiec najlepiej jakies dwudrozne.
3. Bagaznik - zestaw z innego samochodu tuba JBL wielkosci 35 cm miesci sie z wzmacniaczem Pyle max. 400 wat + kondensator 1 Farad, ktory tak to konca nie wiem czy jest potrzebny.
Z calym tym zestawieniem mam kilka problemow, dylematow.
W Hondzie tej jest bardzo mały akumulator i wiekszego tez raczej nie wcisne, boje sie ze beda przez to problemy.
Glosniki z przodu narazie jakies sa innym razem je wymienie.
Glosniki z tylu chce teraz zakupic, tak jak przod beda bez wzmacniacza wiec nie moga byc za duzej mocy. Radioodtwarzacz w tej chwili ma 4x40 wat w przyszlosci bedzie inne, ktore pewnie bedzie mialo 4x45-50 wat. Jakie polecacie glosniki na tyl 16.5 cm podlączone pod radioodtwarzacz, aby grały ładnie czysto tony srednie i wysokie, bas bedzie z bagaznika slychac, ktory jest 30 cm od plecow
Ogladalem duzo roznych glosnikow Focal, Hertz, JBL, Magnat i najczesciem w RMS mialy one powyzej 60 Wat, czy to nie za duzo jak bedzie to podlanczane pod radio ? Na te glosniki mam okolo 300 zl.