Dedmike napisał(a):jezuuuu ludzie co wy za głupoty opowiadacie...Panasonic, Blaupunkt i Rockford to suuper marki?? bez jaj...może jeszcze SONY?? heheheh dajcie spokój...wymieniacie JVC, Panasonica a nie wymieniacie Pioneera?? czyżby to jakiś szajs był?? bo mnie się wydaje, że to najlepsze radio w swojej klasie...
po drugie jeśli zależy ci na jakości to nie kupuj żadnych mp3...tylko CD...nie sugerujcie się też czasem dostępu...
jeśli wali cię jakość to kupuj szybką kichę...twoja wola...
pozdrawiam
Dedmike
ale nie zgodze sie ze rockforda wcisnoles do kiszkowatego
przedzialu firm

kamilos napisał(a):wystarczy zgrać mp3'ke w 44kHz i 256kbit/s i różnice w jakości dźwięku dopiero usłyszymy przy bardzo dobrych głośnikach i z bardzo dobrym "uchem"

Ktos napisal ze jakosc 256 i nie ma roznicy
chodziło mi o to aby usłyszeć różnicę trzeba mieć dobre głośniki. bo co z tego że Ci radio ładnie płytkę odczyta i wypuści czysty sygnał skoro słabe głośniki obetną połowe zakresu częstotliwości
Temat car-audio jest bardzo rozległy i każdy buduje je pod swoje uszy

słuchać płyt CD-Audio... I jakość będzie lepsza jak z pliku mp3. Więc dlaczego odmawiać sobie możliwości skożystania z uroków mp3 ??? Chcesz słuchać CD-Audio - prosze bardzo... ale zawsze możesz tam włożyć płytkę mp3, a do odtwarzacza CD bez mp3, takiej płytki nie włożysz
(tzn. włożysz, ale po co
)

Mam takie pytanko Do Dediego i do Si - czy wy chcąc posłuchać muzyki wychodzicie przed dom, wsiadacie do autka i słuchacie muzy przy zgaszonym silniku ?? bo myślę że muzyki się słucha jadąc samochodem - a podczas jazdy ile decybeli jest w środku ??
tymbardziej że aby usłyszeć to co można wyciągnąć ze sprzętu trzeba zainwestować w dobrej klasy głośniki, a skoro głośniki to i przewody doprowadzające sygnał do nich też musi być odpowiedniej jakości - a Jak widze to Dedi chyba dobrze wie i jest zorientowany w temacie jak duży wpływ ma jakość okablowania,
Na allegro znalazlem niedawno ALPINE CDE-9845 RB MP3 poszlo za 485zl lub ALPINE CDA-9830R za okolo 750zl
w radyjku które MOŻE CZYTAĆ MP3, też DA SIĘ słuchać płyt CD-Audio... I jakość będzie lepsza jak z pliku mp3. Więc dlaczego odmawiać sobie możliwości skożystania z uroków mp3 ???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość