może to śmieszne pytanie ale musze sie upewnić!czy stożek trzeba namaczać tym olejkiem?co to daje?jesli tak to znaczy że wraz ze stożkiem trzeba kupić preparat?[/scroll]
Ostatnio edytowano 2006-08-17, 15:14 przez piotrwicha, łącznie edytowano 1 raz
Oczywiscie że trzeba...
Ten olejek powoduje to, że stozek wyłapuje zanieczyszczenia, jest lepki więc do niego się klei cały ten syf.
Czasami ze stozkiem dodawany jest preparat, czasami stożek jest już nasaczony wstępnie i gotowy do załozenia. Pamiętaj jeżeli bedziesz kupował, to bierz cos markowego i sprawdzonego np:
http://www.allegro.pl/item121558909_zes ... y_k_n.html Przynajniej masz pewność że spełnia swoje zadanie.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
a jak czyscicie stozki??
Ja mam pipercrossa (co prawda narazie w golfie ale czekam na ostatnia wyplate i przeloze go do REXA ) i nie wiem czy wsadzic go pod wode poczekac az wyschnie i znowu nasmarowac?
Nie, do tego są specjalne srodki zeby w nich myć.
Stożek wyjmuje się, stuka zeby z grubsza wypadło wszystko, potem pedzelkiem omiata to co zostało na wierzchniej warstwie filtra, kolejno zanuzasz w wodzie z szamponem do filtrów (dedykowanym) i niewielkimi ruchami wypłukujesz cały brud. Płukanie wykonujesz pod bierząca woda od środka (nie pod ciśnieniem bo uszkodzisz powłoke filtrującą)Kolejno zostawiasz do wyschniecia, nie zostawiac na koloryferach i nie suszyc suszarką. Po wyschnieciu dokładnie nakładasz olejek w aerozolu i stożek jest gotowy do ponownego użycia.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com