cos nie tak czyzby uszczelka pod głowicą??
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

beety
Forumowicz

cos nie tak czyzby uszczelka pod głowicą??

przez beety » 2006-05-26, 15:22

a więc takjechałam sobie moja crx zgasiłam na chwilke.po ok 5 minutach odpaliłam iii...się zdziwiłama auto po odpaleniu chodziło nierówno jakby gasło i nie paliło na wszystkie cylindry a z rury wydechowej wydobyło sie bardzo dużo białego dymu.ps. to nie była para tylko dym.zgasiłam i opdliłam po chwili powtórnie i znowu to samo.za 3 razem odpalił juz normalnie i normalnie chodzi teraz.dodam ze ubyło mi troszke płynu z chłodnicy.ale silnika nie przegrzałam temp była ok.Silnik nie stracił mocy.Stąd pytanie czy to uszczelka pod głowicą czy takie są objawy?bo juz nie wiem co o tym mysleć skoro chodzi teraz ok. :cry:
A jednak jest coś co sprawia że życie jest piękne....crx :-)

wonski
Forumowicz

przez wonski » 2006-05-26, 15:28

jeżeli ubyło Ci wody to jest taka opcja ale nie koniecznie musi być to uszczelka.sprawdz jak wygląda olej na bagnecie i korek wlewu oleju od spodu(jeżeli będzie "masło"taka maź) to na 100% uszczelka.sparwdz i daj znać co zaobserwowałaś :)
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! :)
SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/

beety
Forumowicz

przez beety » 2006-05-26, 15:33

sprawdziłam jeszcze tego samego dnia i nie zauwazyłam czegos takiego jest normalny .do oleju nie dostał sie płyn.
już od paru dni nie jezdze :cry: boje sie ze moze sie pogorszyć.
sparwdzałam takze w ten spsób ze odkreciłam korek w chłodnicy i odpaliłam.wywaliło troszke płynu a puzniej zaczeły sie pojawiać takie bąbelki powietrza.. :(
A jednak jest coś co sprawia że życie jest piękne....crx :-)

wonski
Forumowicz

przez wonski » 2006-05-26, 15:37

radzę udać się do jakiegoś zaufanego mechanika niech wszystko sprawdzi.
jeśli będzie to uszczelka to współczuję bo ceny są kosmiczne(370zł orginalna uszczelka,ale tylko taką polecam bo też już taką kupiłem)ale jak złożysz silnik na org. częściach to wiesz że przez dobrych kilka sezonów będziesz jeździła bez najmniejszych problemów
życzę powodzenia i jak najmniejszychkosztów ;)
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! :)
SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/

cienias

przez cienias » 2006-05-26, 20:12

witam ja proponuje abys nie bała sie jezdzic bo jak ma sie pogorszyć to predzej czy pozniej sie pogorszy.Jezeli zdarzy ci sie to ponownie i jeszcze pare razy to sprawdz potem poziom płynu w chłodnicy.Nastepnie odpal silnik(na zakreconym korku od chłodnicy) i zgniec waż od wody(od chłodnicy)jesli bedzie twardy to na 90% uszczelka.Jesli odkręcisz korek od chłodnicy i na odpalonym silniku bedzie uciekał płyn wraz tak jak pisałaś z bomblami powietrza to na 100%uszczelka.Jesli odpalisz i bedzie chodził kulawo to przetrzymaj go na obrotach 2000-2500tys obr. niech przepali wode wtedy bedzie ok i bez paniki.pojedz sobie spokojnie na warsztat i zrob bez paniki tylko pilnuj płynu/wody w chłodnicy aby nie przegrzać silnika zbyt mocno.DOPILNUJ ABY SPLANOWALI GŁOWICE BO BEDZIESZ MIAŁA PROBLEMY W PRZYSZŁOŚCI!!!!!!

[ Dodano: Pią Maj 26, 2006 7:14 pm ]
Woda na korku i w oleju nie zawsze moze sie pojawiac byc moze uszczelka posciła w takim miejscu ze jest to wykluczone i woda leci bezposrednio do cylindra.

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-05-28, 13:46

podjedz do mechaniora niech sprawdzi kompresje (cisnienie sprezania na cylindrach)jesli beda odchylki duze znaczy ze uszczelka.
na twoim miejscu nie jedzilbym z taka niewiadoma,
mozesz uszkodzic silnik.
druga sprawa ze moglo cos byc w zbiorniku i z paliwem poszlo na tloki. tak czy siak sprawdz to.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2006-05-28, 14:53

merfi vtec napisał(a):druga sprawa ze moglo cos byc w zbiorniku i z paliwem poszlo na tloki. tak czy siak sprawdz to.

gdyby tak bylo to nie lecialy by babelki z chlodnicy.
Uszczelka w miejscu laczenia cylindra z komora chlodzenia. - czyt. wymiana uszczelki +planowanie glowicy o 0,01 mm i bedzie git. ciekawe ile biora za taka robocizne, w podobnym silniku w servisie land rovera sama robocizna to okolo 700pln.

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-05-28, 15:23

planowanie glowicy o 0,01 mm
pod uszczelke zabiela sie na poziomie 0,05 mm 8)
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2006-05-28, 15:30

witam
a co do mechanika to na debickiej jest warsztat co naprawiaja japonce i tam sobie podjedz
a co do uszczelki sam mam zlozony silnik na zamienniku tyle ze japonskim i jak na razie chula bez zastrzezen, taka sama uszczelke zauwarzylem na zdjeciach w temacie mini remont
pozdro

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2006-08-19, 22:16

A jeśli z wodą w chłodnicy wszystko w porządku, ale wywaliło mi trochę oleju w miejscu gdzie głowica łączy się z blokiem, a silnik zaczyna po nagrzaniu wydawać dziwny dźwięk, ale poza tym chodzi normalnie, to czy może to być też uszczelka szykująca się żeby sie wydmuchnąć?
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/