Powitanie i pytanie
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

nitro20
Forumowicz

Powitanie i pytanie

przez nitro20 » 2004-12-25, 03:01

Witam po 1 wszystkich!! Jestem nowy na waszej stronce i póki co nie mam crx-a mam civa w dodatku 1,4 ;] ale przymierzam sie do kupna crx. Nie wiem czy dobrą drogę zakupu i przeróbek crx-a sobie obmyśliłem, w każdym bądź razie przedstawie ja wam i jeśli kogos to zainteresuje to prosze o komentarze. Chcę kupic crx w niemczech wersje 125-130 konną za w miare małe pieniądze ważna jest dla mnie dobra blacharka więc chcę kupić słabsza wersję ze względu na to ze łatwiej ją dostac, jest w czym wybierać i pozatym sa o polowe tansze.( Crx-a o ktorym mowa mozna kupic w niemczech juz od 1000ojro + opłaty). Więc po zakupie crx-a chce doprowadzić go sobie do bardzo dobrego stanu (patrz zawieszka, blachy itp.), a nastepnie wymienić w nim silnik na b16a2, a jeśli by się udało b18c. Tutaj pojawia sie jednak problem ze względu na to ze chciałbym aby ten swaap wyszedł mnie jak najtaniej chciałbym ograniczyc ilość wymienionych części. Więc jak jest z kompatybilnością częsci przy tych silnikach co musiałbym wymienić ? Czy skrzynia biegów, pół osie, ECu itd. pasują przy obu tych silnikach ?? Aha samochód będzie mi służyc do smigania do pracy szkoły a w nocy na jakiś mały streecik ;)Dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam wszystkich fanów kieszonkowych rakiet i marki z pod litery H.

Kaspol
Forumowicz

Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2004-12-25, 13:01

mi sie wydaje ze duzo czesci z tamtego silnika by podlazlo np. polosie i moze skrzynia tylko ze moze miec troche inne przelozenia.ja bym wolal kupic od razu v-teca a nie bawic sie w jakies przerobki:)

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2004-12-25, 14:35

W takim razie ja tez zadam pytanie, poniewaz i tak jestem w trakcie robienia glowicy zastanawiam sie jakby to wygladalo gdyby zmienic ja na taka z B16A (zrobic z D16A9 i B16A jeden silnik) co trzeba by do tego miec (wiazke, komputer, etc) :roll: Po prostu interesuje mnie czy da sie zrobic taka modyfikacje i jakie sa tego koszty (kazde zrodlo mowi co innego) mniej wiecej wiem jakie sa koszty swap'u calosci i narazie nie biore takiej opcji pod uwage 8)

Kaspol
Forumowicz

Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2004-12-26, 01:15

oj tego to nie wiem.nigdy nie probowalem czegos takiego przekladac.ale moze ktos wie..............

konik
Forumowicz

Samochód: wrx

przez konik » 2004-12-26, 13:02

Kup odrazu v-teka albo zostan przy a9 czy tam z5. koszty tej modyfikacji przerosną napewno kupno vti. Ja jezdziłem civikiem vti 91 roczek 160 kucy no faktycznie warto zainwestowac w te motorki ale napewno sensowniejszym rozwiazaniem jest podciągniecie tego co masz do np 150 kucy a mając taką moc naprawde przy wadze ceerki :D niezauwazyłem znacznej ruznicy :)