Promocyjny przeglad "Honda Karlik Poznan"
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

kubus_akustyk
Forumowicz

Promocyjny przeglad "Honda Karlik Poznan"

przez kubus_akustyk » 2004-10-24, 17:43

Niestety jest juz po ale udalo sie mi zalapac :) za free
A wygladalo to tak:
Zajechalem na umowiona godzinke ( 11:00, dzis ), skierowano mnie bardzo uprzejmie na wjazd do serwisu no i tu zaczely sie chocki klicki, na szczescie dla mnie na wesolo :)
W 4 garazach serwisowych nie bylo podnosnika, ktory by mozna bylo wsunac pod moje autko, po naradach ktos wpadl na pomysl, ze podniosa za blotniki ( golymi recoma :) ) i wtedy zmieszcza sie ramiona podnosnika ( mam przeswit okolo 7cm od matki ziemi )
Uff ayto pojechalo w gore i panowie zabrali sie do przegladu ( bylo ich az 6 sztuk, moze pierwszy raz widzieli crx'a :) ), zaczeli rozkrecac co sie da: kola, tarcze, szczeki, oslony itp, szarpac wszystkimi elementami zawiechy, przykrec, odkrecac, co chwila kiwali glowami i patrzeli na siebie ze zdziwieniem. Pozniej samochod zjechal na glebe i zaczelo sie grzebanie pod maska ( ja nie wiem jak oni wszyscy ( przypominam 6 chlopa ) na raz wsadzili tam glowy :) ale dlugo ne bylo ich widac spod maski ( mysle sobie "jest zle" )
W koncu opadla maska, odpalono autko i wreczono mi karte kontroli przegladu
A z niej wynika, ze mam uszkodzony stelaz zbiornika paliwa ( cena u nich 250 zl ), tuleje metalowo gumowe wachaczy wleczonych mocno naderwane ( 700zl ), dolne sworznie przod maja luz ( 530 zl ) oraz przednia poduszka silnika do wymiany ( 300 zl )
Natomiast pod maska mam niewlasciwy akumulator ( za duzy, wymiana u nich 350 zl, co oni robili pod ta maska? :oczy: )
Na "do widzenia" dostalem karte rabatowa na towar i uslugi oraz kilka milych wskazowek itp
A teraz dlaczo o tym pisze:
po pierwsze mile sa takie darmowe przeglady
po drugie na ile mozna wierzyc mechanikom z serwisow ( nie pozwolono mi wejsc do srodka tylko stac za szyba i nic nie bylo slychac co gadaja ze soba )
po trzecie gdzie te wymienione elementy mozna kupic taniej
Kurde jeszcze miesiac teme zawracalem gitare Rezie o stalowych felgach a teraz okazuje sie, ze na tym sie nie skonczy
Hmm ale sie rozpisalem. Ale to chyba dlatego, ze tyle ile tu slow to tyle jeszcze kaski wtopie w ten samochod :?
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2004-10-24, 18:33

w sumie jak ci wymienili te rzeczy do wymiany.. to nie wiele ;)
to raz...
dwa... zadzown do jakiegokolwiek innego serwisu hondy.. ale nie do KArlika...
np: do wawy...
i zapytaj sie o te wszystkie czesci
pewnie powiedza taniej - odrazu :D

mozesz zadzwonic do niemiec i zapytac sie o czesci z serwisu (polecam serwis we frankfurcie, mam z nimi staly kontakt)

kubus_akustyk
Forumowicz

przez kubus_akustyk » 2004-10-25, 11:13

@#$%^&*(
Dzis rano rece mi opadly jak zauwazylem pogiety lewy przedni blotnik
Wszystko wskazyje na panow z serwisu Hondy, ktorzy podnosili mi samochod za blotniki aby postawic go na podnosniku. Szkoda ze wczoraj jak od nich znikalem bylo juz szarawo i nic nie zauwazylem. Czeka mnie ponowna wizyta, tyle, ze teraz to powinni mi to jakos wyklepac bo ich @#$%^&
Szkoda slow
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością

Mariusz19b
Moderator

przez Mariusz19b » 2004-10-25, 11:44

lepiej pojedz z kolegami jak trzeba im bedzie skopac tylki hehe :wink:

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2004-10-25, 12:32

To jakis niezly serwis, od kiedy to autka stawia sie na podnosniku za blotniki :shock: Ja bym tam wrocil i zrobil taka afere ze oprocz uszkodzonego blotnika wymieniliby wszystko co jest do wymiany, tak sie po prostu nie robi a juz na pewno nie w ASO ktore powinno swiecic przykladem (kogo to obchodzi ze maja nieprzystosowane podnosniki, a S2000 jak by podniesli, za blotniki?!) :? Mysle jednak ze moze byc problem jak sie tam pofatygujesz po raz drugi bo panowie z serwisu pewnie beda zaciemniac ze to nie oni itp itd :arrow: Ja mam uraz jesli chodzi o takie sprawy i jak jade do jakiegokolwiek serwisu (mechanikow) to od blachy wara, zawieszenie silnik itp ok ale blachy maja sie nawet nie dotykac :idea:

ps. I to ze nie wolno przebywac w serwisie to mnie z reguly tez "wali" bo jest to moj samochod i nikt nie bedzie mi niczego bez mojej wiedzy tam dlubal, a jak sie nie podoba to wyp....ac z takimi uslugami :evil:

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2004-10-25, 15:00

co do serwisu w poznaniu
moje doswiadczenia zakonczyly sie po jednym telefonie :)

zadzwonilem.. zapytalem sie o czesci...
poprosilem zeby mi zamowili
pani mi przedstawila tak mile warunki zawienia ze podziekowalem za wspolprace ;)

dla przykladu... zamowienie w serwisie w niemczech:
to i to.... ok nie ma problemu..
i jeszcze to bym chcial.. ok nie ma problemu...
to na kiedy ? za 3-5 dni bedzie.... to prosze przyjechac... albo mozemy wyslac jak pan z daleka... to lacznie za max tydzien bedzie :)

ps. pani z poznania powiedziala ze czesci minimum 2 tygodnie, ceny wyzsze niz w niemczech, a do tego mam osobiscie najpierw przyjechac i zaplacic 60% wartosci i odbior tez osobisty...

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2004-11-07, 19:50

i jak sie skonczyla ta sprawa z blotnikami :?:

martii
Forumowicz

przez martii » 2004-11-07, 20:11

ja mam tylko takie male pytanie do fachowcow z ASO
czy znaja cos takiego jak lawalek deski, plyty, polbruku czy czego kolwiek w rozmiarach od 2-10cm grubosci?
pod mi\ojego tez nie da sie wcisnac zadnego podnosnika hydro, ale sa rzeczy na ktore mozna wjechac zeby auto stalo wyzej

BTW jak ktos by mi sprobowal podniesc samochod za blotnik......

ja zawsze jestem przy samochodzie i to w serwisie i to podczas przegladu bo nie lubie jak ktos mi grzebie....

kubus_akustyk
Forumowicz

przez kubus_akustyk » 2004-11-09, 13:25

Niestety upieklo sie Karlikowi z powodu ilosci godzin spedzanych w pracy. Od 2 tygodni koncze nie wczesniej niz o 20-tej lub pozniej i nie mam jak tam pojechac.
A po takim czasie to wiadomo, ze zostane wysmiany, wiec zostawie sobie troche honoru i sklepie to kiedys u kogos :( ( na wlasny koszt )

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2004-11-09, 14:59

smutnym jest fakt ze przez niedopatrzenie bedziesz musial poniesc konsekwencje czyjejs definitywnej glupoty :? :(