właśnie wziołem sie za wyciągnięci szyberdachu wraz z mechanizmem. i za nic nie moge zdjąć lusterka a bez tego nie da sie zdjąć podsufitki!pomóżcie bo chce to dziś zrobić
Ostatnio edytowano 2006-02-02, 21:05 przez piotrwicha, łącznie edytowano 1 raz
nie zrozumialem o coci chodzi ? to czego nie mozesz wyjac szyberdachu czy lusterka? a co ma piernik do wiatraka? sprecyzuj sie bo nie wiem co chesz zrobic chyba ze wyciagasz i to i to, to z szyberkiem ci moge pomoc bo to dosc prosta sprwawa a lusterka nigdy nie demontowalem
nie pamietam dokladnie ale tam sa chyba trzy srubki co trzeba odkrecic,pierw trzeba zrzucic zaslepki,i odkrecic.i powinno zejsc,jak niedasz rady to na sile nie ciagnij,daj znac to skocze do garazu zobaczyc jak to wyglada.
lusterko jest na kulce, wyrywa sie je normalnie, a w drodze powrotnej juz mozna przykrecic. Co do tekstu ze nie ma powiazania pomiedzy lusterkiem a szyberdachem, to jest to blad gdyz dostep do mechanizmu jest po zdjeciu podsufitki ktora sie trzyma m.in. na lusterku
fazer moze nie masz lusterka wstecznego ale o to chyba chodzi koledze:)
sciagasz zaslepke srubokretem na ostro, masz 3 sruby krzyzakowe ktore odkrecasz - wuala.
wyrwanie lusterka spowoduje zerwanie podkladki mocujacej lusterka z glowna sruba mocowana do podstawy, nie radze tego robic.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie lusterko jest na kulce i w jedna strone sie wlasnie je wyrywa, a w druga juz masz te sruby widoczne. Konstrukcja jest tak zrobiona ze w jedna strone odgina sie ta blaszka i puszcza lusterko. Chyba ze widzisz inne zastosowanie tej kulki?:) Gdyby nie chodzilo o to to moim zdaniem w jakis inny sposob by to rozwiazali konstruktorzy. Co do metody sciagania srubokretem na ostro to u mnie nie poszlo. Ale moze to tez jest metoda pozdr
jesli maskownica jest na zatrzaski i srubki sa mocujace to zerwanie lusterka nic nie da bo dalej reszta bedzie przykrecona do tapicerki
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
z pomocą kolegów z forum Mariusz123 i kukusa udało mi sie to zdjąć!trzeba poprostumocno je szarpnąć i wyskoczy z takiej blaszki i są tam 3śróby żeby je odkręcić!blaszke sie przykręca z powrotem bez żadnych problemów