Jak w temacie, co zrobić aby komora silnika świeciła się jakby samochód dopiero co wyjechał z fabryki? Jak doczyścić, spolerować zaśniedziałe aluminium na bloku, na kolektore dolotowym....!? Czy jakieś elementy (elektryka) są bardzo wrażliwe na wode? Na co uważać?
jak chcesz usunac caly osad to najlepiej zwykla benzyna,sa do tego srodki ale nie sa tak dobre ja benzyna,tylko nie rozpuszczalnikiem bo za ostry i moze cos wyzrac.jeszcze mozesz rozp. ekstrakcyjnym taz nie jest za mocny.wszystko najlepiej pedzelkiem wyczyscic i odrazu ciepla woda z detergentem przeplukac i gotowe.pewnie bedziesz musial kilka razy zeby uzyskac efekt nowosci.
No dobra, ale ja mam w niektórych miejscach plamy na kolektore dolotowym i na bloku... coś jakby pleśnią załaziło... nie wiem jak to opisać, ale jest też konkretnie pośniedziałe i mam wrażenie jakby się to wżerało w to aluminium hehe... Są jakiejś środki do czyszczenia aluminium na takie ciężkie przypadki?
kup sobie mala szczotke do wiertarki i wszystko przeszlifój,sa takie male z miedzi,a jeszcze lepiej jakbys mial tak fajna przedluzke do wiertarki[taka gieta]to wszedzie dojdziesz nawet miedzy kolektor wylotowy a blok.jeszcze jest opcja pod cisnieniem,ale do tego musisz miec kompresor i pistolet.
ok, dzięki za rady, na pewno będą pomocne Czeka mnie dużooooooooo pracy
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 10:32 pm ] Obejrzałem to jeszcze raz i przemyślałem.... będe potrzebował nowe wszelkie rurki, wężyki, obwolutki na kabelki.... gdzie szukać? przerabiał już ktoś ten temat?