Ja się podłączę do tematu. Jaki płyn zastosować? Nie mam zielonego pojęcia to po 1, a po 2 zauwazyłem że mój płyn jest tak stary że aż zmienił konststencję.
Jak go wymienić? To prawda że powinno sie wylac stary i czyms przepłukac? Słyszałem że przepłukać układ można denaturatem. Czy to ma sens? Nie zważy się coś? Musze przeczyścić cały układ i zalać swierzy płyn, tylko jaki?
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
U mnie na wymianę z przepłukaniem i odpowietrzeniem poszło 2,5 litra DOT-4. Przynajmniej teraz mam pewność, że przez najbliższe 2 lata będę miał spokój z płynem.
pamietajcie ze plyn hamulcowy powinno sie zmieniac co 2 lata malo kto o tym pamieta
nie ma sensu dawac nic lepszego jak dot4, jesli samochod nie jest na to przygotowany - przewody z metalowym oplotem i lepsze hamulce
A jakieś konkrety co do wymiany?
Co z tym płukaniem?? Czy mam odkręcić układ przy każdym kole i wypompować z pompy wszystko? Potem przepłukać (nalać "coś" i dalej przepompować). Następnie wlać nowy płyn, przepompowac i odpowietrzyć???
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
co do wymiany napisalem powyzej
co do plukania to jesli nie wymieniales wiecej niz 2 lata temu lub widac ze plyn jest juz czarny to najlepiej zalac jakims najtanszym i pozniej docelowym
Nie musisz plukac ukladu hamulcowego. Wystarczy przy odpowietrzaniu poswiecic troche wiecej czasu na odpowietrzenie jednego kola nie zapominjac przy tym o dolewaniu swiezego plynu np dot 4. Plyn bedzie idealnie czysty!
kielon napisał(a): Przynajmniej teraz mam pewność, że przez najbliższe 2 lata będę miał spokój z płynem.
Bez obrazy, ale wymiana płynu hamulcowego raz na 2 lata, to dosyć niebezpieczne( nierozsądne ), Motul RBF zaleca się wymieniać co 9 m-cy, ja uważam że płyn hamulcowy powinno się wymieniać raz do roku. Powodem tego niech będzie:
- starzenie się ( zużywanie )
- przewdy hamulcowe przepuszczaja wodę
- płyn hamulcowy jest bardzo higroskopijny, a tym samym bardzo szybko traci swoje właściwości
- w końcu raz do roku wydać na "swoje szczęście" 100 zł, aby pewnie hamowało to nie wydatek wielki
a spotkal sie ktos kiedys z plynem chamulcowym firmy "ferrodo " bo wlasnie dzisiaj taki dorwalem w sklepie i nie wiem czy to pasc czy moze warto zainwestowac pare groszy w taki plyn.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300" Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )
ferrodo 5,1 tj to samo co dot 5,1 z tym ze ferodo jest ciemniejszy
rolek jak wypuscisz plyn i zapowietrzysz pompe to nastaw sie na nowa pompe badz jej regeneracje.
nigdy nie wolno wypuszczac calkiem plynu tylko wypompowac zbiorniczek szczykawka i zalac swierzy i pompowac pompa, ale tak zeby nie zeszlo do spodu i dolewac swierzego. potem jak juz plyn czysty bedzie z zaciskow wyplywal to mozna go wlewac spowrotem do zbiorniczka.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com