Wyczytalem tu gdzies ze maska od ED9 nie bedzie pasowac jesli zrobie swapa na B16A2...tak mi sie zdaje chyba ze cos pokrecilem... czyli musze szukac maski o EE8 tak?? Bedzie ona bez problemu pasowac do budy ED9??
albo przerobsz maske od ED9.. kopniakiem ja wywyniesz na druga strone zeby miala jednego wielkiego garba
albo kupisz maske od ee8.... i bedziesz musial ja przy swiatlach lekko zalatac
chyba ze zmienisz sobie swiatla od VTECa.... ale wtedy pewnie przeobic albo zmoienic bedzie trzeba te cale mocownaia tam
polosie
komputer
wiazki kabli
zegary mozna
silnik
skrzynia
pewnie bedzie walka z mocowaniami mocna...
do tego dojdzie ci pewnie duzo problemow ktorych sie nie da wymienic
jak to sie mowi.... masa energi psu w dupe..
jesli chcesz wsadzic b16 to lepiej wsta turbo - taniej wyjdzie
czesc adamsa - sluchaj ja na razie nie robie zadnego swapa bo nie mam crxa:) zastanawialem sie czy kupic jakiegos bez silnika i wstawic sobie B16 czy w calosci jakiegos normlanego ED9...za mechanikami na razie nie rozgladalem sie z oczywistych powodow - brak Hondy:)) pozdrawiam, aha i mam pytanko czy Ty masz CRXa jesli tak czy jest mozliwa jazda probna:P
Co domechanika to jest jeden najlepszy jezeli chodzi o crxy, koło Bydgoszczy. Zna w crxie każda śrubke i odrazu wie o co chodzi.
Sam ma crxa i wsadził do niego silnik od ITRa. Wszystko działa jak należy, teraz jest konczony drugi swap