jak w temacie moja hondzia jak jest ciepła to trzyma obroty miedzy 400 a 500 obr/min czy to normalne? ajak włacze swiatła to spadają na około 300 do 400obr/min
nie wiem
pojechalem do serwisu hondy
pan zalozyl mi cos na kabel... i widzialem ze mu sie wyswietlilo okolo 800 obrotow... po czym mu powiedzialem ze u mnie na zegarach jest okolo 1200 byl mocno zdziwiony
to cos co pokarze obroty zakladane na kabel to zwykly przyrzad do ustawiania zaplonu.
podobno regulacja wolnych nie jest taka prosta a juz na pewno po przekreceniu srobki na przepustnicy trzeba zresetowac kompa.mam gdzies kawalek ksiazki to sprawdze.
jak wlaczasz swiatla to normalne ze obroty spadaja na chwile, bo zwieksza sie pobor pradu i alternator musi nadrobic
a jak Ci ten silnik chodzi jak normalnie rowno i sie nie dlawi to bym narazie nic nie ruszal, i pojechal na jakis warsztat gdzie maja wlasnie przyrzad do badania zaplonu, bo moze byc tak ze masz wskazuwki zle zalozone a obroty sa oki
co do tych obrotów jeżeli na ucho silnik pracuje równo i bes stukania przygasania i innych chistorii to na bank ktoś gmerał w zegarach. ale to nie problem bo wskazówka nie jest przymocowana na stałe po zdjęciu pokrywy zegarów i szyby wskazówke można spokojnie zsjąć i na włączonym, silniku ustawiś na odpowiedniej wartości.m (więm bo miałem tak samo) pozdro
d16a9 ed9>d13b2 eg3>d16z5 ed9>d16z6 del sol> d16a9 ed9 ponad to Stream RN3 I Acc0rd CL7 http://fuchs-esd.eu/