Zregenerować idzie wszystko:
Przy wymianie okładziny sprawdzają stan sprzęgiełka (tych sprężyn) i jakby co to wymieniają na nowe, sprawdzają docisk i łożysko i jak coś jest zwalone to dobierają nowe.
Ogólna zasada jest taka, ze jak masz tarcze do wymiany to powinno się cały komplet wymienić na nowy, ale to już kwestia uznania i funduszy
Tak jak napisał alpiniste wymiana samej tarczy to raczej kiepski pomysł....regenerowac mozna 1 i 2 tylko cena bedzie podobna do nowego kpl docisk+tarcz...pomijam oczywiscie jakies bardziej markowe kpl...
moja porada tylko wymiana na nowe szkoda pieniedzy na regeneracje tym bardziej ze crx nie jest autem na " SPACER" HMM jak ci sie sypnie regenerowane to lipa a nowe zawsze gwarncja jest jak warsztatci to montuje !!
a ja powiem ze jak niemasz za duzo kasy to okuj stara[ok.35zl przynajmniej ja tyle dalem]ja na okutej zrobilem juz 5000kilometrow i chwyta jak poje..na,piszczy na dwojce i czasami jeszcze trojka gwizdnie[175,14cal].chyba ze masz kase to kup orginal,bez ryzyka bo roznie bywa z tymi kutymi.ale ja dopuki bede mial docisk w miare dobry to bede okowal.a tak wymienie calosc.mysle ze okuta wytrzymie 20.000kilometrow wiec jak policzysz przez kilka lat to wyjdzie to samo co orginal co wytrzymie kolo 60.000-100.000.wiec ja bedziesz sprzedawal auto za dwa lata to kup kuta.i tyle czesc.
Wedlug mnie to samo wydac raz i pozadnie zrobic, wiec caly kpl ( tarcza, docisk, lozysko ) po co masz bulic 2 albo wiecej razy za robote no chyba ze sam robisz ale wolalbym sam wymiec, daj znac jakie sprzeglo wzieles za ile i jak sie sprawuje nawet na priv bo mnie tez czeka niedlugo
Ja bym wymieniał i tarczę i docisk. U siebie wymieniałem samą tarczę, docisk zostawiłem i teraz trochę żałuję, bo czasami mi się ślizgnie. Jak już na prawdę chcesz przyoszczędzić to zmień tylko tarczę, jeśli docisk jest nie wyrąbany, ale naprawdę warto wymienić obie rzeczy. Przynajmniej na ostrym starcie masz pewność, że ci się nie ślizgnie. Jeśli chodzi o regenerację to nie mam pojęcia czy to jest na tyle tańsze, żeby było warto.
mi okładzine zerwało ze sprzęgła w pierwszy dzień jak kupilem cerke.zalozylem kąolet sprzęgła sachs i pracuje idealnie tylko 900pln myslalem ze sie zalamie bo honda miała być w idealnym stanie