Wiadomo ze Z5 ma katalizator itd. ale czy oprocz tego jest jeszcze jakas roznica ??? czy prawidlowe jest stwierdzenie ze jesli ktos ma Z5 i wytnie sobie katalizator i zalozy wydech od samego kolektora od a9 to ma magiczne 130KM ????????
POZDRAWIAM

poradźcie ...czy prawidlowe jest stwierdzenie ze jesli ktos ma Z5 i wytnie sobie katalizator i zalozy wydech od samego kolektora od a9 to ma magiczne 130KM ????????
a w jakim celu jest zamontowana osłona kolektora wydechowego w CRX? ciepła to on chyba lepiej nie odprowadza z kolektora bo jest płaski :/ wywaliłem to i nie wiem czy mam się o coś martwić poradźcie ...
) Wywaliło mi błąd numer 12 a takto nie odczułem, żadnej różnicy... a jeśli już była, to na serio nie odczuwalna
(będę próbował się może nawet tak zchamować
)
merfi vtec napisał(a):jak ktos nie ma oslony to ma temperature wieksza pod maska o 50 stopni,
a potem sie zastanawiac mozna skad silnik ciagnie gorace powietrze do stozka.
oj pany pany
japonczyk nie po to cos robi zeby bylo od parady.

marcin_crx napisał(a):skoro założył to ma być
ale dlaczego?
zastanawiam się czy to rzeczywiście wpływa na temp pod maską w sposób negatywny. Supersprinty nie mają osłon i wszystki jest ok. Chodzi mi o to aby wydobyć z tego jakieś ciekawe wnioski ale to może już dyskusja na osobny temat 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość