Czy ktos z was ma w swojej del solce instalacje gazowa? (dotyczy rowniez 2 i 3 gen) Jak japonczyki wspolpracuja z tego typu wynalazkami? Zastanawiam sie, poniewaz dziwi mnie fakt dlaczego serjnie nie produkuja takich rozwiazan zasilania. Czy jest to negatywne dla silnika? O spadku mocy zdaje sobie sprawe.
Jesli chodzi o butle to obowiazkowo musi byc w miejsce dojazdowki. wiem ze to nie wiele miejsca, ale zawsze jest zbiornik paliwa, wiec nie zatrzymam sie na bezdrozach.
Moja solka jest z 93 roku, ma 122000 km przebiegu, 125koni
jesli zalozysz blosa nie bedzie spadku mocy dla silnika negatywne, hmmm zdania podzielone ale wzorujac sie na np Psycho ktory dziennie jezdzi naprawde sporo nigdy nic zlego o gazie nie mowil
Podpisuje sie pod Malcolmem. Wiele osob mnie gani za ten pomysl i tez wciaz wysluchje ze gaz topi silnik ze rozrywa wydech i takie tam. Ja i tak jestem szczesliwy
Nie każdego jest stać tankować powyżej 4zł za litr benzyny dlatego mam gaz i nie narzekam, ale wielu z tego forum będzie się zarzekać, że nie założą gazu.
Szkoda ze instalacja wtrysku sekwencyjnego nie kosztuje 1500złMi po prawie roku dopiero zaczyna sie zwracać,a kilometrow narobilem od groma!!Juz zdazyłem wymienic olej 3 razy w ciagu roku.
Ale na gaz nie narzekam,roznicy mocy nie odczuwam,moze moment obrotowy jest troche wyzszy na benzynie na nizszych obrotach.Ale bym to musial gdzieś zmierzyc bo naprawde to nie jest odczuwalne.
Jendrek_15 ,jesli bedziesz robic bardzo duzo kilometrów to polecam wtrysk sekwencyjny,ta instalacja zwróci sie po czasie bo pali prawie tyle co benzyna.Jeśli benzyny spali ci 6,5 litra w trasie to gazu 7l/100km.
Na poczatku załowałem ze wstawiłem taka instalacje ale teraz bardzo ja chwale bo spadek mocy jest nie wyczuwalny a spalanie jest bardzo niskie.Ta instalacja nie jest groźna dla silnika bo komputer samochodowy steruje dawka gazu i mieszanka jest zawsze dobrana dobrze.W starszych instalacjach mozna samemu sobie zmniejszyc dawke gazu go skrecajac zeby mniej palił ale to bardzo skraca zywotnośc silnika,tutaj cos takiego nie wystepuje.
mój ojciec dojerzdża 7 km do pracy codziennie i jaszcze dugie tyle spowrotem to sie chyba zwruci nie :mrgreen: ale czy sekwencyjny da to nie wiem ale zawsze tych koni będzie dużo jak na 1.6
[ Dodano: Sro Sie 17, 2005 12:18 am ] wchodzi jeszcze w gre civic 1.4 is 90 koni kolega ma i nawet dość dynamicznie śmiga
o oczywiście mniejsze spalanie ok 5-6l/100km z tego co mi mówił kolega i gazu nie cza pchać
Mysle, ze robiaz dziennie 7 km do roboty i na droge powrotna nie zwroci sie mu gaz.
Jak odpalisz silnik aby gaz zalczyl sie musisz rozgrzac do pewnej temperatury silnik.
W Twoim przypadku rozgrzejesz silnik dojezdzajac do pracy.
Robiac 14 km dziennie * 22 dni robocze = 308 km. miesięcznie. Czyli na benzyne wydasz ok. 100 zl. Jesli tylko zakladasz gaz aby dojezdzac autem do pracy wydaje mi sie, ze dosc dlugo bedzie Ci sie zwracal.
14km dziennie aaaaaaaaaaaaaaaahahahhaha z calym szacunkiem ale co za pomysl z tym gazem. Robie dziennie 50-100 i wtedy ma to chyba jakis sens choc wielu sie oburzy ze oni takie dystanse codzinnie na benzynie pokonuja.