check engine nie gasnie !
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

check engine nie gasnie !

przez crxmen » 2005-06-27, 13:01

mam taki klopot .kupilem auto od kobiety.samochod nigdy nie byl zarzynany przez nia i katowany jezdzila bardzo powoli.ja po kupnie przegonilem ja po autostradzie kilka razy bo byla strasznie zmulona.dodam tylko ze ja tez absolutnie !! nie katuje silnika i nie daje po pizdzie non stop .po przegonieniu jest duzo zrywniejsza lepiej sie zbiera ale dzieje sie cos takiego i niie wiem czy to tak juz bylo przed zakupem auta czy jak ja przegonilem.mianowicie na zimnym silniku jest ok lampka z kompa gasnie i zapala normalnie i jest ok.ale przejade kilka kilometrow zgasze samochod.i jesli po jakis 10 min .chce go odpalic za pierwszym razem check gasnie zapalam silnik na jakies 3-4 sekundy chodzi idealnie i gasnie tak jakby go zalewalo.pozniej jak przekrece kluczyk znowu to lampka sie swieci caly czas i nie ma tego charakterystycznego dzwieku spod maski i nie zapala.wylaczam zaplon czekam jakies 3 min czasami sie sytuacja powtorzy ze zapala sie sinik i gasnie po chwili a czasami poprostu zapalam i jest wszystko ok.temperatura silnika jest ok ,obgroty nie skacza sa idealne zadnego bledu nie wywala to dlaczego check engine nie gasnie czasami ?? jaka jest tego przyczyna.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2005-06-27, 13:25

pompa paliwa lub przekaznik, jesli check nie gasnie to sprawdz czy nie ma bledow na kompie (dioda).
jesli przekaznik nie zalacza pompy to ci kontrolka nie zgasnie bo nie ma cisnienia paliwa.
postukaj w przekaznik ewentulanie trzeba bedzie rozebrac i przeczyscic.
przekazniki masz pod kierownica.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

Mariusz19b
Moderator

przez Mariusz19b » 2005-06-27, 14:30

jesli nie ma tego tykniecia to na 100% przekaznik glowny czyli tak jak mowi Merfi walnij mocniej pod kierownica z lewej strony i wtedy powinna zgasnac kontrolka

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-06-27, 14:32

To jest ta usterka w CRXie co sie zwykle butem naprawia :?: bo już coś kiedyś było o tym :?: :D
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!