Sprawa wygląda tak ze jak mam mało paliwa w baku np 5 litrówto auto zaczyna mi przerywać tak jak by mu brakowało paliwa przerywa i niepali na wszystkie cylindry a jak zatankuje np 10 litrów więcej przestaje przerywac akle czasem przerwie jeszcze wygląda to tak jade do 3 tyś albo do 5 tyś i odcina tak jak by gasniei po chwili dopiero jedzie colepsze auto ogólnie niejest tak szybkie jak moja poprzednia crka czy to wina ze mam jeszcze katalizator bo w poprzedniej niemiałem kata ? ?????????????
na dnie zbiera sie najgorszy syf. jak zostawiasz w zbiorniku 5 litrow Pb95 to niestety miesza sie to wszystko i autko ciagnie bajoro poprostu. nie dopuszczaj do takiej sytuacji.
Maly
czy bajoro czy nie, czy jest syf, to i tak przy pelnym zbiorniku ciagnie z dolu wiec jakie to ma znaczenie? po prostu zbiornik moze byc deko zagiety od spodu i paliwo sie przelewa w inna czesc zbiornika.
ostatnio zatankowalem prawie 41 litrow wiec mialem 4 litry w zbiorniku ale nie bylo zadnych przerw. zbiornik ma komory jeszcze aby paliwo nie chulalo jak fale na morzu.
tankuj zawsze wiecej niz minimum i tak swoje wyjezdzisz czy bedziesz go mial 10 czy 20 litrow w zbiorniku.
a silnik ci nie pali i przerywa bo jeden wtrysk dostaje paliwo a drugi powietrze i na odwrot.
jak pompa zasysa powietrze na przmian z paliwem to takie beda objawy.
za niedlugo bedziesz musial wymienic takze pompe paliwowa bo sie spali albo rozszczelni.
powodzenia
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Ja mam super prosty zbiornik i jest tak że jak mam mało paliwa i ostro głupieje to też nieraz przerwie (najczęściej jak skręcam ostro w prawo). Jak jest mało paliwa to poprostu pompa łapie powietrze tak jam Merfi napisał.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.