Witam mam pytanie?Posiadam zawieszenie firmy k/w gwint,chciałbym podnieść trochę do góry ale nie jestem pewien w którą muszę kręcić pierścienie.W górę czy w dół pozdrawiam.
Nic tylko dać Wam wszytkim po łbie. Bo zamiast jednego sensownego postu z informacją 10 z wyśmiewaniem sie. Kolega pyta, jest jednym z "nas" a Wy mu zamiast pomóc to do pieca... Wstydzcie sie Tyle samo klikania zużyjecie na napisanie czegoś sensownego niż na te pierdoły. Nie każdy sie musi znać... "mistrozwie".
W prawo sie zakręca w lewo odkręca. Jeśli sprężyna sie robi krótsza (zakręcanie) auto idzie w dół, jak odwortnie w góre. Mam nadziej ze pomogłem.
A reszta jak ma wisielczy humor to na formum golfa albo BMW zapraszam
Nie zawsze tak jest jak piszesz. Nieraz są sróbuy przecież, które odkręca się na odwrót. Najlepiej po prostu tak jak ktoś napisał, spojrzeć na gwint, lub pokrecić kilka razy pierścieniem i zobaczeć czy spręzyna się ściska czy rozluźnia.
A co do tego wyzywania: wyobrax sobie, jakby każdy tutaj zadawał pytania typu : " Czy klamki w CRX'ie działają tak jak w Mazdzie ? " lub " Mam brudną szybe, powiedźcie mi czy myć ją na zewnątrz czy wewnątrz".
Niektóre rzeczy są tak proste do sprawdzenia, że wystarczy zejść do auta i po prostu sprawdzić.
Racja, czasami sa durne pytania, na które odpowiedz jest oczywista. Czasami i ja sie irytuje jak takie "perełki" czytam. Ale czy jest sens za każdym razem wyśmiewania i pogardy dla tego typu tematów ? Czy tak naprawde to o nas źle nie świadczy ? Według mnie prościej i napewno kulturalniej jest sobie odpuścić - napewno nie urazimy nikogo i nas nie będą posądzac o chamstwo. To tyle