Niedawno kupilam Crxa...i powyzej 120KM/h zaczyna latac po drodze...mam sportowa kierownice i ona po skreceniu nie wraca na miejsce...co robic????co sie zepsulo?????uklad kierowniczy?????pomocy!!!
jak czujesz opor na pracy kierownicy - polecam sprawdzic przekladnie kierownicy - tzw. maglownica... po prawje stronienie maglownicy jest tulejka plastikowa.. zerknij na nia tez
mialem tak w swojej cerce, kierownica po skreceniu nie wracala do jazdy na wprost, byl zly kat wyprzedzenia zwrotnicy - po dzwonie oczywiscie, tego sie w cerce nie ustawia. najlepiej zrobic geometrie calej zawiechy by stwierdzic w czym jest problem. moze byc wiele przyczyn np. luzy w zawieszeniu, gorny przedni wahacz, tuleje w dolnych poprzecznych wahaczach itp.
A ja mam tak ze jak skrecam np. na skrzyzowaniu to po dodaniu gazu na zakrecie kierownica tak szybko wraca ze niemozna jej utrzymac jedna rękom?co to moze byc aha i jak wjezdzam w koleiny i hamuje to strasznie mi ją też wyrywa...
To chyba jest normalne, no i trzeba się do tego przyzwyczaić, a na manewrach i koleinach albo wytrenować jedną rękę albo trzymać kierę obiema bo rzeczywiście rwie.
ale wiem co bylo powodem ze moj Crx tanczyl na drodze powyzej 120km/h...no i to byla wina przekladni kierowniczej!!!!no i juz wymieniona i mozna latac po miescie!!! ))))
witam!!!przepraszam ze nie odpowiadalam ale bylam na studiach...a ta przekladnia kierownicza kosztowala mnie 100 zl...a wymiana nic bo tata mi wymienial:)))