witam mam problem z moja bella. Gdy wracalem w nocy do domu i pomykalem tak dosyc szybko to gdy wcisnolem sprzeglo przy redukcji to samochod mi gasł,ale przy zmianie biegow bylo wszystko ok.dzialo sie juz tak wczesniej gdy stawalem gasilem samochod a za jakies 2 minuty odpalalem to wchodzil na obroty a po sekundzie spadaly tak jagby mocy mu brakowalo nawet gdy gaz wsisnelem, ale oczekiwalem kilka minut i normalnie rowno pracowal po odpaleniu a to z dzisiejszej nocy mnie troche przestraszylo! co to moze byc pompa paliwa? moze jest tak zasyfiala? silnik rok temu przechodzil remont czy to moze byc cos z silnikiem?.prosze o pomoc? przepraszam za bledy!
Ostatnio edytowano 2007-01-28, 16:12 przez alekwaw, łącznie edytowano 1 raz
a czy po odpaleniu silnik pływa na obrotach, czy trzyma się normalnie?
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
nie gdy po czyms takim wczesniej samochod mi odpala normalnie pracowal choc wczoraj troche skazowka plywala ale tak delikatnie.gdy dzis chcialem go odpalic to odpali i odrazu zgasl.
tak ale musze trzymac nage na gazie bo tak odrazu gasnie a zawsze wskakiwal na te 2000 obrotuw i sie rozgrzewal z ranka:)).a teraz tylko puszczen oge z gazu i odrazu obroty spadaja i gasnie.
ale gdy pomykam np 120 to wciskalem sprzeglo i odrazu obroty spadaly i gasl jagbym z kluczyka go gasil.a dzis z rana na zimnego jak go odpalilem to musilem trzymac gaz aby nie gasl bo caly czas gasnie gdy puszcze. na luzie obroty mi troche faluja ale caly czas w granicach 1000 obr
no bo takie sa objawy brudnej przepustnicy.... tzn w moim przypadku tak bylo i moim zdaniem jest to logiczne, do sprawdzenia oprocz tego jest jeszcze przekaznik, zolta lampka check engine ci sie nie zapala przypadkiem?
jak da sie jechac to czemu masz na hol brac...
bedziesz mial tylko problem z tymi wolnymi obrotami no i musisz sprawdzic te przepustnice moze jakis kabel od niej nie kontaktuje(ale wtedy blad by ci wywalalo- a nie napisales czy nie ma...)
przepustnica znajduje sie ztylu tego "badziewia" co na nim PGM-Fi jest napisane wymontowujesz czyscisz i powinno byc dobrze...