nie dalo sie zhamowac???
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

mariusz123
Forumowicz

nie dalo sie zhamowac???

przez mariusz123 » 2007-01-22, 18:49

mam maly problem!!!bylem niedawno na hamowni i za chole.ry nie dalo sie shamowac hanki.po wjechaniu na rolki,przednie kola nie chcialy leciec prosto[raz wprawo raz w lewo;po ok 4cm na kazda strone],gosc ustawial dwa razy i nic???i teraz jaki jest powod tego plywania???,gosc powiedzial ze osiowosc kol zla albo zle zrobiona zbieznosc,albo cos ma luz albo ogolnie rozne zeczy,praktycznie wszystko moze byc !!!,po rozebraniu.luzu na manglu nie stwierdzilem[jest lekki stukot na tej tuleji],sworznie ok,zbieznosc ok,zawieszenie ok[poliuretany],opony byly wywazane[2lata temu],i teraz tak jak smigam to od okolo 140km/h robi sie lekkie dragnie[moze to kola,ale na zimowkach miesiac temu wywazane tez jest draganie],aha a najwiekszym problemem jest to ze jak robie test losia to caly przod lekko plywa[zawias bilstein b8,h&r]i teraz jaki jest powod tego ze auta nie dalo sie ustawic na roklach,macie jakies pomysly moz emial ktos podobny problem,aha auto bylo bite z lewej strony,moze ta osiowosc kol jest zla???co moze byc jeszcze przyczyna???jestem juz umowiony z gosciem na plyte ale wole sie jeszcze dowiedziec co i jak???aha i jeszcze stwierdzilem lekki luz na lozysku od strony polosi,tej laczonej,bo polos lekko wibruje,doradzcie co mam jeszcze sprawdzic zanim pojade na ta plyte,dzieki za info.....

<ortografia sie klania !!!!>
Ostatnio edytowano 2007-01-22, 22:08 przez mariusz123, łącznie edytowano 1 raz

vtec1
Forumowicz

przez vtec1 » 2007-01-22, 19:26

koleszka mial podobne odjawy z luzaqmi na koncowkach drazkow, po sciskaniu pasami od dolu kola sie rozjezdzaly

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2007-01-22, 19:41

porawka,nie mam luzu na lozysku!na tych laczonych polosiach!!!VTEC1 niemam luzu na drazkach,no moze jest malutki na jednym ale to taki luz ze musze sie wsluchac zeby go stwierdzic[a nawet nie jestem pewien czy to na drazku].jak odpale auto bez kol na stojakach to polos[ta laczona]mi lekko wibruje[aha mam samochod znizony do odpowiedzniej wysokosci,wiec polos jest ustawiona tak jak powinna byc]aha czy przegub wewnetrzny ma byc przykrecony na sztywno do tego lozyska[ramienia],czy ma byc tam lekko luzny,na boki mi lekko chodzi,to moze powodowac ta wibracje???

Pirat
Forumowicz

przez Pirat » 2007-01-22, 19:51

powiem Ci tak ATOM też był na hamowni u typasa co o hamowaniu wiedział tyle co ja o pilotarzu F16. Pojedz na porządną hamownie a nie do stodoły pana Rysia. Ja swoją hamuje u Maćka Grabowskiego i nigdy problemów nie miał... trzeba znac sie na rzeczy... :ok: :rotfl:

cerweza
Forumowicz

przez cerweza » 2007-01-22, 20:48

znajomy chamowal auto a mial taka zbierznosc /\ i nie bylo problemow tak jak Pirat pisze jedz gdzie indziej

rafiki
Forumowicz

przez rafiki » 2007-01-22, 21:20

miałem dokładnie ten sam problem :)pojechalismy do Białej P. :) do ZAMEL-u i po wjechaniu autem na rolki były te same przyczyny co u ciebie auto uciekało to w prawo to lewo ale sciągnelismy pasami i przy predkosci mniej wiecej 60 moze troche wiecej dla tego kolesia co sprawdzał wyrwało kierownice z rąk kola skręciło na maxa...zbiezności nie miałem ustawionej i ten co sprawdzał stwierdził ze mam krzywe auto :| potem ATOM wjechał i dokładnie tak samo było:Di tak samo powiedzxiał ze krzywe jest:) ale zeby sprawdzić co dokładnie jest to wjechał na rolki moj ziom 2letnią skodo fabio i dokładnie tam samo sie zachowywało auto tylko ze ten co sprawdzał juz nie mowił ze krzywe auto bo obok stał własciciel skodziny:))) ale jeszcze ten co sie zajmuje tą hamownią to powiedział zeby chwile poczekać zaraz wjedzie passatem szefa bo oni podobno go hamowali nie tak dawno i udało sie nawet bez rolek shamowac :] i sie okazało ze i jego auto prowadza to w prawo to lewo chyba wystarczy tego bo i tak nikt nie bedzie czytał :P dla nikogo nie polecam zeby hamowali auta w białej p. w ZAMEL-u a podobno i chiptuning robia:)w tej firmie

atom1
Moderator

przez atom1 » 2007-01-22, 22:08

o i rafal napisal wystarczajaco na temat:) dodam ze mam zrobiony zawias i wszystko jest gitara zbieznosc tak jak ksiazka pisze, wiec takze mysle ze trzeba na dobra hamownie pojechac
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

xi0nc
Forumowicz

przez xi0nc » 2007-01-23, 00:58

dupa nie hamownicy ... moja z rozklekotana maglownica luzem na kolach i z schrzaniona zbierznoscia zostala shamowana w KM bez zadnych problemow
Podpis już chyba dawno nieaktualny :D
ed9 -> ee9 -> what next ??? =]
www.beerhondawawa.pl
www.arsperformance.ksu.pl