oj trzeba sie czasem napocic...u mnie tez bylo...nie wiem czy jest jakis sposob...trzeba spryskiwac i spryskiwac, moze jakis mocniejszy srodek pomoze...ja nie widze innych sposobow...
ale wy macie problem hehe trzeba zablokowac kolo bolcem i do tego konkreta nasadka i pokretlo ,odpowiednia rura i wszystko idzie .robie to na codzien i nie ma klopotu
... GaRaż Race Team ...
Profesjonalne części do tuningu Serwis i naprawa pojazdów
rudzinski - nie wymieniam zupelnie sama, a raczej wymienia moj narzeczony z moja pomoca:) tez lubie sie grzebac w takich rzeczach:) i interesuje sie tym troche, wiem wiem dziwne troche i nic=kt by tego nie powiedzial widzac mnie:))
Kilka lat temu robilam z narzeczonym generalny remont Citroena 2CV tgz kaczki, byla piekna, i tez bardzo dobrze mi szlo:)) Wiec juz troche doswiadczenia mam:)
wow. ciężko znależć taką kobiete.twój narzeczony ma szczęście. a co do śruby to polać naftą i walić w klucz młotkiem ale z wyczuciem żeby nie zniszczyć tej śruby bo będą kredki
wracajac do "kobiet krecacych sruba" - nie jest źle.. mojej tez dac kawalek garazu i jej samochod (moze kiedys kupi wymazona preludke) i chetnie pogrzebie przy niej sama
Mysle ze WD-40 to najlepsze rozwiazanie popsikaj dobrze ta srube odczekaj 3 minuty i wtedy sprubój i uważajcie jak bedziecie zmieniac pasek zeby wam sie zaden wałek nieprzekrecil nawet i jeden ząbek bo bedzie po zaworach
Fura Jest Bogiem, Prędkość Nałogiem, Życie Zabawą, a TUNING Podstawą!!!
Sorka że odświeżam taki stry temacik ale po co robic nowy.
Jaki gwint ma ta śruba trzymająca koło pasowe??
Odkręcac normalnie w lewo, czy to może jest lewy gwint ??