D16Z5 nie chce odpalić !!!!!!!!!!!!!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

god_of_ha
Forumowicz

D16Z5 nie chce odpalić !!!!!!!!!!!!!

przez god_of_ha » 2006-11-13, 04:15

CRX zakupiony przez mojego brata 2 tyg temu chodzil bez problemu... do wczoraj. przy normalnej jezdzie zgasla od tak, puzniej nie odpalila... zapchnelismy do garazu co sie okazlo zdjelismy kopulke, wyczyscilismy swiece... sprawdzilismy wszystkie kable od czujnikow, wyjelem i jeszcze raz wlozylem swiece, to zmniejszalem to zwiekszalem to czyscilem swiece i przerwy w nich, wszystkie maja iskre ! sprawdzalem ! Co ciekawe na czterech swiecach nic! nawet nie zaskoczy !!! a jak zdejme chociazby jedna ze swiec ! zapala, dusi sie ksztusi ale cos tam widac ze chce zapalic ! kompa sprawdzalem ! nie mial bledu ani nie ma po za 17 - czujnik predkosci ... poprawcie jak zle mowie... ale to nie ma chyba nic do rzeczy... jezdzila caly czas bez tego... Reset kompa tez zrobilem... i nic... Jeszcze jedno ! zauwazylem ze na kabelku... o ile pamietam czarno zolty--- pokaze na zdjeciu... nie ma CEWKI !!! NO ALE PALILA WCZESNIEJ ... chodzila miesiac ! u mnie w REXIE jest taka cewka a tu nie ma ?! no ale palila bez zazutu... nawet wyzej wchodzila na obroty od mojej... mniejsza z ta cewka... nie o to chodzi... to druga sprawa... pytanie ... O co w niej chodzi ? co moglem przeoczyc... wiem tylko tyle ze jak jezdzil to pogoda nie dopisywala... no ale chyba z otwarta maska nie jezdzil ?!!! woda na silnik sie nie lala ! DLA CZEGO SILNIK NIE CHCE ZASKOCZYC ?!

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2006-11-13, 07:20

według mnie przekażnik pompy paliwa opcja szukaj!bo jak iskra jest to tylko z paliwem musi być coś nie tak!

god_of_ha
Forumowicz

przez god_of_ha » 2006-11-13, 09:23

dzieki piotrwicha za zainteresowanie :poklony: no ale zapomnialem dodac ze pompa chodzi i przekaznik tez... napisalem ze dziwna sprawa... na 3ch prycha cos chce odpalic ... rwie sie no ale chodzi.... a na czterech swiecach nie !

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2006-11-13, 09:38

z tego opisu to cieżko coś wydedukować... jak problem jest z prądem to cewka albo moduł. Sprawdzaj w tej kolejności wg mnie coś z tego ci nawala

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2006-11-13, 17:32

przypuszczam że musi być cienka iskra!pokombinuj z przewodami,wyczyść palec w kopułce a jak nie pomoże to proponował bym podmienić się z kimś na aparaty zapłonowe w celu diagnozy