Witam, przymierzam się do kupna CRX'a oczywiscie jedynej słusznej II generacji. Marzy mi się VTEC< jednak wiem jaki jest potem problem z częściami szczególnie karoseryjnymi dlatego RACZEJ kupię ED9. I teraz właśnie moje pytanie: czy w SWAP'ie VTEC'a do ED9 występują jakieś powikłania i przerzuty? Czy będę musiał zakupywać nową skrzynię, bo przeguby i półosie zapewne tak. Chciałbym się dowiedzieć również czy jeśli chciałbym silnik B18C4 ( chyba dobrze pisze ? ) to czy on się jakoś da upchnąć w sensownych pieniądzach. Pozdrawiam serdecznie i jak sobie przypomnę kolejne pytanie to tutaj będę pisał
Ostatnio edytowano 2006-10-25, 15:42 przez V.i.P., łącznie edytowano 1 raz
a wystarczylo kliknac na przycisk szukaj...
kupujesz auto z silnikiem D to jego skrzynia nie podejdzie do serii B; co uwazasz za sensowne pieniadze?
Vtec i problemy karoseryjne... 3/4 pasuje z ed9, tam bardziej jest problem z dostepem do czesci mechanicznych
ee tam... części mechaniczne są dostępne... a co do blacharki, to najlepiej się nie rozwalać i nie ma tego problemu:) Zamiast pchać się w swapy to lepiej kupić EE8 bo ładniejsze jest:) a z kasą to pewnie podobnie wyjdzie.
No mi sie zdaje, ze projectory są lepsze od seryjnych lamp, bo z seryjnymi, auto wygląda normlanie STARO. Jak mozesz to pokaż zdjęcia jak to u Ciebie wygląda, bo jestem ciekawy.
No to jak z tym swapem na B16, łatwy jest? Czy roboty w człon i wyniesie kasy w pip...
w 6000 sie zmiescisz
jak na razie jestes kolejnym teoretykiem / marzycielem ktory nie ma auta a zaczyna kombinowac co by w nim zrobil. Nie od tej strony sie zaczyna.