Witam!
Wiem że wszystkie sprawy o które chcę zapytać były już na forum poruszane ale chciałbym żebyście wypowiedzieli się w tym konkretnym przypadku i ewentualnie utwierdzili mnie w moich przekonaniach lub rozwiali wątpliwości, So let's go..........
1. Spalanie - jazda do 3000obr 9litrów - podejrzana o tą zbrodnię - sonda lambda
2. Nierówna praca na biegu jałowym na wolnych obrotach - podejrzany silniczek krokowy po odłączeniu silniczka samochód odpala, od razu spadają obroty i gaśnie
3. Kontrolka check engine nie zapala się nawet po odłączeniu silniczka krokowego i sondy - podejrzewam że spalona
4. Śmierdzi benzyną w samochodzie (nie spalinami) zapach wydaje mi się że dochodzi z tyłu samochodu
5. Czasami nie załącza mi się pompa paliwowa (nie słychać przekaźnika) samochód odpala i gaśnie, dzieje się tak tylko czasem
Hmm no i to chyba by było wszystko
Aha jeszcze model autka 2 gen ver USA 1,6 16V Si, na jednym wałku
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowano 2006-10-25, 16:39 przez Pinhead, łącznie edytowano 2 razy
no właśnie nie działa wogóle więc napewno spalona. Ale z tych wszystkich rzeczy najbardziej martwi mnie to spalanie 9l przy bardzo spokojnej jeździe to za dużo na motor 1,6
jezeli chodzi o smrod benzyny dochodzacego z telnej czesci auta to cos moze byc nie tak z pompa paliwa ktora znajduje sie pod tylnym siedzeniem. lub uszczelnienie tej wlasnie pompy.
zapach benzyny (niespalonej) w samochodzie i spalanie rzedu 9/100 ... smierdzi nieszczelnoscia ukladu paliwowego. nie wiem jak w 2 gen, ale w 1 przewody paliwowe ida srodkiem kabiny, pod wykladzina na lewym progu. poszukaj cos z tym.
acz kolwiek u siebie (silnik ZC1) notuje spalanie na poziomie 10 do 12l/100 ale jezdze praktycznie na zimnym silniku.
Mnie pali w mieście 10l przy normalnej jeździe (do 5000RPM) a ostatnio rekord był 8.6l przy jeździe poniżej 3000RPM - ale nabawiłem się nerwicy od takiej jazdy, więc muszę dzisiaj trochę pojeździć do odcinki jak Pan Bóg przykazał
wymienisz sonde zresetujesz kompa i spalanie pewnie spadnie. benzyna smierdzi zapewne z wydechu bo gdybys mial dziurawe przewody paliwa to siurkaloby jako ze jest tam znaczne cisnienie a do tego duze spalanie przy spokojnej jezdzie czyli jest rpzelane a jest bo nie ma sondy i kolo sie zamyka.
przekaznik zrobisz w 30min. jest opisane na forum gdzies ... wyciagasz rozbierasz obudowe i sciagasz dwa plastiki nachodzace na cos co jest pod nimi i mozesz poluzowac sprezynki do tego papierkiem wyczscic styki rpzelutowac plytke i tak na przekazniku ktory kumpel spisal na straty smigam juz 2 miesiace...
o silniczku nie mam pojecia bo jeszcze tam nie zagladalem
heja
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
Sprawdzałeś sondę miernikiem tak jak to jest opisane w manualu? Moja ma takie napięcia jak powinny być a mimo to autko żłopie paliwo - ale jeśli nawet tego testu sonda nie przejdzie to na mur do wymiany.
Dzięki Wam wszystkim. Jeżeli chodzi o spalanie to będzie sonda -wyskakuje mi błąd nr 1, Przekaźnik przelutuje i powinien być ok bo jeszcze nie jest z nim źle bo może raz na tydzień nie załączy, To jeszcze zostanie wyczyścić silniczek krokowy i sprawdzić świece i przewody i powinno być wszystko ok.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich
ps. sonda już zakupiona - stan: nowa, koszt: 55zł firma: Japan Car mam nadzieję że się nie rozleci po miesiącu