Wydech
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-09-01, 10:30

Hihih to musialbys miec jeszcze taki szczegol jak turbina :) Robisz grubsza rure dzieki czemu odepchasz uklad przez co bedziesz mogl wtloczyc wiecej spalin na wysokich obrotach i wkladasz kolektor podciagnie moment juz od nizszych obrotow. Majlo ma rure 2,25" ja mam 2" wiecej raczej nie mozna dawac bo nie ebdzie cisnienia ktore bedzie zaciagac spaliny z cylindrow. Tak to wyglada na oko. Mysle ze mozesz wziasc od kogos wszelkie wymiary i starac sie u kogos po znajomosci czy cos sklecic cos tansza droga. Tak czy siak troche to wyniesie a ze nie jest to cerka to nie wiadomo jak z efektem. Wg mnie ujemnego napewno nie bedzie chyba ze wsadzisz kibel rure grubosci uda.

Tom i Jerry
Forumowicz

przez Tom i Jerry » 2005-09-01, 12:17

Odpowiednia grubość rur układu wydechowego jest b. ważna, bo to dzięki temu następuje prawidłowe napełnienie cylindrów mieszanką paliwowo-powietrzną, zbyt luźny wydech spowoduje to że spaliny mają mniejsze opory przy wydostawaniu się z układu wydechowego, a co za tym idzie mieszanka paliwowo- powietrzna zamiast być w cylindrze częściowo dostanie się do układu wydechowego i grozi to zapłonem jej i rozwaleniem wydechu.

arszenik
Forumowicz

przez arszenik » 2005-09-01, 12:48

nie dość że ważna średnica rur, to bardzo ważna jest długość rury wylotu spalin począwszy od kolektora wydechowego! ale to juz profesjonalna historia ;)
profesjonalne fotografie, webdesign
www.hodura.pl

Teraz:
B16A1 in EE9...

Stara suka:
http://www.civic4g.pl/forum/topics13/80.htm

Poprzednia strona