Smierdzi benyną z wydechu? JEśli nie to nie ma czym sie martwić
A wiater w oponach jest ?

Haro napisał(a):Dawaj co z tym dolotem zrobiłeś a nie !
. Ja z kumplem z braku czekgos lepszego uzylismy papieru sciernego takiego siatkowego
. Tzn on uzył w civicu 5gen bo moj jeszcze czeka na zrobienie. I wyglada to ok
Enzo napisał(a):jak ci duzo pali, to moze nowe przewody i swiece? po niekad od nich tez niby zalezy spalanie.
A potem juz nie brał tyle... Nie wiem sam. Czy moze zrobic jeszcze raz reset i zrobic dluzszy dystans spokojna jazda???Dawca44 napisał(a):najlepsza metoda na sprawdzanie spalania: Pełny bak, wyjeździć jak najwięcej( te 300-350km chociaż) wrócić na tą samą stację, nalać tym samym dystrybutorem znowu do pełna... ilość paliwa którą nalejemy, podzielić przez ilość przejechanych kilometrów i pomnożyć razy 100. Mamy wynik.
Dawca44 napisał(a):Co do spalania... też mam ten problem... 9l w trasie przy jeździe baaaardzo spokojnej
cineq napisał(a):JA nie rozumiem jak Ty to sprawdziles że CI to tyle pali? Zatankuj do pełna, calutki bak pod korek. I jeżdzij do tej pory aż "prawie" zabraknie
Lemens napisał(a):mi tez tyle rex brał jak bylo zimno i jak jezdzilem krotkie odcinki.
rafisz napisał(a):lukas 4.5 na 50

Dr_ napisał(a):A czy nie jest tak, ze po zrobienie dolotu i przelotu spalanie moze troche wzrosnąć..szczególnie w dolnym zakresie obrotów
Dr_ napisał(a):I jest też opcja , że ktoś spuszcza ci paliwo na parkingu

merfi vtec napisał(a):esli masz wgniecenie w zbiorniku to wskazowka ci zawsze bedzie przeklamywac, poza tym w moim crx niby mialem zawsze ful tank a jak sie czasami postaralem ruszajac autem na boki to potrafilem jeszcze 3 l dolac gdy sie powietrze zbieralo w zbiorniku.
merfi vtec napisał(a):jedz na analize spalin i niech zobacza czy nie masz za toksyczne spaliny to ci powie czy masz przepaly zbyt duze czy nie.
merfi vtec napisał(a):druga kwestia, ze sonda sondzie nie rowna i ktoras moze zle wplywac na komputer.
lukas.elk napisał(a):merfi vtec napisał/a:
druga kwestia, ze sonda sondzie nie rowna i ktoras moze zle wplywac na komputer.
Jaka sonda? Lambda? Myslisz ze mimo zakresu 0.2-0.8V moze zle dzialac?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości