Co zrobic zeby upiec sobie kielbaske dzieki hondzie??
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2006-10-24, 16:35

kobi, to samo napisałem wcześniej <ok> (odnośnie świecy)

ljkc1 napisał(a):wiec w czym problem
problem w tym, ze kiedyś klimat na tym forum był inny... chlop ma problem, prosi o pomoc, wiec jak nie chcesz tego zrobić, to sie po prostu nie odzywaj :nieok: :nieok: jak juz koniecznie chcesz nabić sobie posty, albo sie z ludzi ponabijać, to moze zmień forum??
:diabeleknie: :diabeleknie: :diabeleknie: :diabeleknie: :diabeleknie:
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

kobi
Forumowicz

przez kobi » 2006-10-24, 16:42

ludzie powinniscie miec respekt do innych.Proste.on sie nie pytal co wy o tym myslicie tylko,jak to zrobic
tuning moje hobby

ljkc1
Forumowicz

przez ljkc1 » 2006-10-24, 16:47

po pierwsze nie chce nabijac zadnych postow bio mi na tym ani troche nie zalezy ale jak tak myslisz twoja sprawa wyrazilem swoje zdanie na ten temat kazdy ma prawo tak samo jak wy teraz piszecie wiec o co chodzi ja na poczatku nie raz zostalem zje... a co plakalem nie nawet sie nie skarzylem ale mniejsz z tym

najlepiej siedziec na tym forum cicho nie odzywac sie i nie przeszkadzac tak bedzie najlepiej o to wam chodzi ?
vroom vroom :) always crx !!!

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2006-10-24, 16:58

ljkc1 napisał(a):nie raz zostalem zje...
i nie nauczylo to nic skoro dalej tak piszesz... ale nie chodzi mi o to, zeby sie klocic, tylko po prostu zwracam uwage, ze dział "techniczne" nie jest do wyrazania opini o sobie i pomysłach, tylko do pomagania ludziom w potrzebie... a na forum odzywaj sie, bo przeciez o to w tym wszystkim chodzi... :ok:

koniec OT.
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

ljkc1
Forumowicz

przez ljkc1 » 2006-10-24, 17:09

ok ;)

zrozumialem ja tez nie che sie klucic w koncu tu na tym forum juz nie raz udzielono mi pomocy i znalazlem odp na moje pytania

jesli kogos urazilem tio PRZEPRASZAM ! :)

a fakt nauczylem sie jak nie raz mnie zjeb....
myslec ale czlowiek jest tylko czlowiekiem i uczy sie na swoich bledach ......
vroom vroom :) always crx !!!

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2006-10-24, 17:20

ah no az usmiech zawital na mej twarzy

:rotfl: <- o wlasnie taki

no wiec jak chcesz miec flamera to jak chlopaki pisali. swieca podpieta pod cewwke ktora odpalasz guziczkiem i mozesz palic kielbase a jak strzaly to zaplon i dawka paliwa... albo turbo ale wtedys zrela tez dlatego ze jest przelane.

[ Dodano: Wto Paź 24, 2006 4:21 pm ]
a no i jak pisalem wydech musi byc przelotowy bo w komorowym to mize Ci prykac a nie srzelac :)
dlatego wlasnie kumplowi zaczelo sie cos dziac po zmianach w wyedchu :)
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2006-10-24, 19:41

panowie kto coś wiedział w temacie to powiedział jak zrobić reszta co nima pojęcia jak i zazdrości pojechała po kolesiu i tyle :) :rotfl:
zawsze szybki i czasem wściekły

Ali-En
Forumowicz

przez Ali-En » 2006-10-24, 20:38

A ja nie mam ani flamer kitu, ani turbo i tez poleci marchewa przy zmianie biegu tuz pod czerwonym polem, ponoc calkiem spora ;) :rotfl:
ED9 "Mała Czarna" -> sprzedana
EE8 "AliGator" -> sprzedany
MB C36 AMG "Black Widow" -> sprzedana
Nissan Sunny GTI-R "Szatan"

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2006-10-24, 20:59

Bo flamer nie jest JDM ;)
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2006-10-24, 21:46

Flamer kit:

Potrzebujesz:
-cewke zaplonowa z uzwojeniem wtornym i pierwotnym z czego kolwiek, duzego fiata, jawki 50, simsona itp.
-świece zaplonowa
- kabel wysokiego napiecia
- troche przewodow
-wylacznik
-przekaznik
-specjalny uklad ktory dawal by impulsy zamiast przerywacza + kondensator.

Cala zabawa polega na tym, jedziesz powiedzmy 6 tys obr. gaz w podloge wciskasz guzik (trzymasz gaz caly czas) uklad ODŁĄCZA zaplon w cylindrach ale musi to byz zrobione tak, aby tryski caly czas podawaly paliwo wiec odciecie przy stacyjce nie wystarczy (najlepiej wg mnie na kablu sygnalowym do aparatu zaplonowego). Kiedy juz nie masz iskry w cylindrach, nie nastepuje spalanie mieszanki paliwowo powietrznej, trzymasz gaz w podloge, obroty spadaja chyba ze jedziesz z duzej gorki, mieszanka caly czas pompowana jest przez tloki w cylindrach na zewnatrz czyli do wydechu, przy tych obrotach i pojemnosci silnika szybko dociera do koncowki tumika gdzie czeka kilka cm przed samym wylotem świeca ktorej iska odpala ta mieszanke. Zeby świeca mogla iskrzyc potrzebuje wlasnej cewki, impulsatora i kondensatora. Podobno nie dziala z katalizatorem. Podobno mozna uszkodzic uszczelke od glowicy. Podobno nie trzeba miec przelotu chociaz jest wskazany. Podobno wyglada pod remiza zajebiscie. Chyba sobie takie cos zrobie....

PS wydaje mi sie ze koledze jednak nie chodzilo o flamera ale o efekt strzalu przy zmianie biegu jaki obserwujemy przy wiekszysz silnikach lub doladowanych. VR6 widzialem z opoznionym zaplonem to w nocy czasami jak zmienial bieg to ladnie pierdzial czasami ;] napewno nie dziala na zwyklym seryjnym wydechu, trzeba jakos odetkac, opoznic zaplon i i tak nie wiem czy w H sie uda i jaki jest na to sposob. Mnnie sie udalo, ale strzelal jak mu sie chcialo nie moglem tegoprzewidziec, po odpuszczeniu gazu przy 5 tys obr. czasami, z dwururki w nocy piekny efekt.

Odpowiedz satysfakcjonuje? czy jeszcze cos dodac?

greg 1968
Forumowicz

Samochód: inna HONDA (EJ9)

przez greg 1968 » 2006-10-24, 21:47

Kukus 100 % za.Potwierdza się to i winnych działach.Wszyscy są"rozepchnięci wiedzą i rutyną" ale w komentowaniu innych.Dział techniczny ma pomagać
a nie krytykować. Jak gościowi brakuje ognia i poprosił o pomoc to się pisze jak i co. Jak tak dalej będzie to chyba żadnej CRX nie przybędzie.

Poprzednia strona