części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
każdy da jakis efekt,kwestia jest taka ze jeden lepiej przefiltruje a drugi gorzej,jak uczy doświadczenie tańsze gdzieś tam wyjdzie drożej w tym przypadku wiecej syfu przepuści do silnika,generalnie chodzi o to zeby przepuścił jak najwiecej powietrza a syf został na nim,przed zamontowaniem trzeba go jeszcze naoliwic specjalnym olejkiem bo to on zatrzymuje ten najmniejszy pyłek poprostu sie do niego przykleja,co jakis czas trzeba go wymyć wysuszyć i powtórnie naoliwic,do tego kupuje sie zestaw olejek+ środek do mycia koszt około 60 Pln
no i jakiś nadmuch zimnego powietrza na niego by sie zdał,bo na ciepłym to jeszcze odbierze mocy
Na hamowni zobaczysz przyrost mocy, jednak podczas jazdy nic nie poczujesz, nawet jesli zrobisz kompletny dolot. Chyba ze uruchomisz autosugestie to owszem Pozostaje kwestia dzwieku, fajna sprawa...
filtr na odmę...
nie wiem jak to będzie w hondzie, ale sprawdzałem na innym samochodzie. odłaczenie wypłuwu odmy od układu zasilania powietrzem daje wyraźny przyrost mocy, jednak stosowanie filtra nie wchodzi w rachubę, bo - jak u mnie na gazie - potwornie waliło tymi gazami do kabiny, więc wyprowadziłem wąż pod autem na koniec wozu... teraz śmierdzi za autem ale jakie efekty to da na benzynie, i w hondzie to nie wiem...
jak ktoś chce to moge taki filterek dać gratis
filtry simota racing stoja po 89 zl sa porzadnie wykonane z bawelny i zabezpieczone siateczka
najtansze filtry sa z gabki i ich przepuszczalnosc powietrza jest duzo mniejsza.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com