Akwarium :)
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

sweety
Forumowicz

Akwarium :)

przez sweety » 2005-12-07, 00:48

To będzie bardzo ironiczne pytanko :)

No więc reasumując krótko w mojej pięknej czerwonej tylniej lampie powstało akwarium ( brak tylko zlotej rybki :) ). Po wnikliwej analizie niemam pojęcia jak sie tam dostała woda, widac była sprytniejsza ode mnie :) (bo mnie sie do środka klosza dostać nieudało )
No i teraz pytanko do was :)
Czy istnieje szansa osuszenia mojego akwarium bez wyjmowania klosza ?:)

Z pierwszych propozycji jaka padła było wywiercenie malutkim wiertłem dziurki w kloszu, żeby woda sobie wyciekła:) Rozwiązanie pomysłowe i przyszłościowe bo skoro woda raz tam się juz dostała to i drugi raz sie dostanie ;]

A tak ironicznie serio :) macie jakieś pomysły osuszenia, którym sprosta kobieta ;]

pozdr :)
.....::::: Kobieta Twoich Snów :::::.....

Michael-CRX
Forumowicz

przez Michael-CRX » 2005-12-07, 00:50

Ja bym nie osuszał tylko nalał wodę do drugiego. Nikt nie będzie miał takich efektownych świateł. :)
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.

Dycha
Forumowicz

przez Dycha » 2005-12-07, 00:53

Michael prawda bedzie fajnie. Moja propozycja to albo wiertelko albo ziostaje wyciagniecie lampy, robilem to u siebie juz bo tez tak mialem, i niema duzo krecenia takze kluczyk chyba 8 w lapki i do roboty :)
Pozdrowienia dla Hondziarzy !!!

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-12-07, 00:56

Michael-CRX napisał(a):Ja bym nie osuszał tylko nalał wodę do drugiego. Nikt nie będzie miał takich efektownych świateł. :)

heheh :P

niewiem jak ci pomóc ale ja bym szukał dziurki ... nalej do miski wody i zanuz w niej lampe i patrz gdzie bąbelki leca :P moze sie znajdzie dziurka :P potem przez nią wylej wode i zaklej czymś :P

ja bym tak kąbinował :)

Davids nie ponosi odpowiedzialności za zdania wypisywane na tym forum :P:P:P
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2005-12-07, 02:40

sweety musisz wykręcić lampę - nie jest to trudne - swego czasu ja miałem problem - ale w bagażniku miałem akwarium - a winna była usczelka. ale nie miałem wody w lampie - tak jak pisał Davids - do miski i partrzeć gdzie pokazują się bombelki. Lampa jest przykręcona 6 nakrętkami i odkręcisz je kluczem 8. Albo - kupić nową lampę :-) . A tak na serio - jest tylu gentelmenów z warszafki że pewnie tabun ich przyjedzie aby Ci pomóc w naprawie. A jak niechcesz nikogo z warszafki to poczekaj - niedługo Davids będzie jechał po części do swojej niuni - chłopak aż się rwie do pomocy - więc będzie się mógł wykazać :-)

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2005-12-07, 09:42

Ja przyczyny wody w lampie doszukiwał bym sie gdzies indziej niż w samym kloszu, ze swiatełkiem jest taki problem ze klosz nigdy niebył i niepowinien być bardzo szczelny - z jednej prostej przyczyny- szczelny klosz zawsze bedzie parował, tak wiec fabrycznie jest minimalnie rozszczelniony.
Problem podejrzewam lezy w uszczelce bagarznika która pozwala lac sie wodzie strumieniem na jakies minimalne rozszczelnienie lampki niewidoczne gołym okiem - jak wiadomo kropla drzy skałe- wiec i z plastikiem sobie poradzi i wlezie wszedzie.

W takiej sytuacj jest kilka wyjśc:
-Najprostrza - ale ocierająca sie wręcz o profanację - wiercisz malutka dziurkę i pozwalasz aby woda sobie wpadała i wypadała kiedy chce zostawiając kupę syfu.
-Uszczelniasz bagarznik, zabespieczasz lampę, jak równiez sprawdzasz zatrzask klapy (klapa bagarznika jest w crx'ach dosc ciezka i na postoju wydaje sie ze wszystko jest oki natomiast zupełnie inaczej może być podczas jazdy kiedy cały samochod pracuje i klapa jak ma minimalny luz podlatuje sobie dziarsko do góry odpuszczając uszczelkę nastepnie opada i tak przez cały czas)
Pozdraviam, Vandall.Galeria:REX Ultrasonic

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2005-12-07, 10:07

prosta uwaga....
ciezko sie dostac wodzie przez sama uszczelkie pomiedzy buda a lampa - taka ramka gabkowa tam jest....
bo zeby dostac sie do samego klosza to musialoby puszcza przy zarowce
wedlug mnie gdzies dziury trzeba szukac od gory lampy.. na laczeniach itd.

generalnie rzecz biorac
wykrec lampe - klucz 10tka... jest do kazdej 6 srubek zaledwie...
wypiecie lampy to pare minut... i zadna magia.. a potem nawiercic malutki otworek od dolu...
tak bedzie chyba najlepiej :)

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2005-12-07, 11:24

Mi sie lalo na laczeniu klosza z lampa. Swiatla wykrecilem, umylem od srodka z resztek uszczelki i potem delikatnie potraktowalem na laczeniu silikonem. Problem ustapil a praca nad tym zajela mi moze z 1h

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-12-07, 11:50

Ja wykrecilem lampe delikatnie zdjalem krucha uszczelke. zalepielm dokola klosz lampy zalepilem uszczelke z obu stron zalozylem i jest dobrze.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

sweety
Forumowicz

przez sweety » 2005-12-07, 18:33

Michael-CRX napisał(a):Ja bym nie osuszał tylko nalał wodę do drugiego. Nikt nie będzie miał takich efektownych świateł. :)

jeszcze rybki w światła i mega lans 8)

i widze ze zdejmowanie tego klosza mnie nie ominie ...
a ambitnie mi sie niechce :)

Dziekuje za odp ;)

pozdr

Loobo
Forumowicz

przez Loobo » 2005-12-07, 19:05

widze ze zdejmowanie tego klosza mnie nie ominie ...

Nic nie zdejmuj, zamiast tylnej kanapy wsadz sobie takie jakie ja akurat sprzedaje i masz niepowtarzalna ceerke :) :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75524001

Ender
Forumowicz

przez Ender » 2005-12-07, 19:27

jeśli już mowa o "moczeniu" to podepne się pod temat...
wiem że było juz takie pytanie, ale mam mokro na kanapie leci mi z podsufitki i pewnie boczkiem od strony kierowcy bo mam pasy mokre :wrrr: czy ktoś z wawy uporał się z tym problemem??

sweety
Forumowicz

przez sweety » 2005-12-08, 19:45

Loobo napisał(a):
widze ze zdejmowanie tego klosza mnie nie ominie ...

Nic nie zdejmuj, zamiast tylnej kanapy wsadz sobie takie jakie ja akurat sprzedaje i masz niepowtarzalna ceerke :) :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75524001

a rybki kto mi zasponsoruje ? :rotfl:

badam
Forumowicz

przez badam » 2005-12-08, 19:50

w ed9 tez byly akwaria ale zostaly uklepane uszczelki zaklejone silikonem i w lampach i baganziku spox jeszcze tylka kanapa troche czasami ma kilka kropelek.

ciezko sie dostac wodzie przez sama uszczelkie pomiedzy buda a lampa

nawet niewiesz jaka woda jest zdolna. wcieka widzialem na dokreconej lampie lejac od zewntrz wycikalo pod.

[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 6:52 pm ]
a lampy nie sa szczelne ale wywietrzniki maja do srodka suchego bagaznika a nie na zewntrz.

peys
Forumowicz

przez peys » 2005-12-09, 10:54

Ja miałem wodę w lampie( dokładnie w lewym stopie) to wymontowałem żarówkę , wsadziłem wężyk zassałem( tak jak przy spuszczaniu benzyny) i wyleciała woda, póżniej zostawiłem na noć bez żarówki i ładnie wyparowało.........
Pozdro.....

Następna strona