tak jak zig napisal wyczysc uklad chlodzenia wewnatrz(srodki chemiczne) i na zewnatrz (chlodnica)
z much kamieni itp. srodki do rozpuszczania owadow itp
nic nie da zamontowanie drugiego wiatraka. co on bedzie chlodzil kolektor? jak ktos ma zabudowany silnik od dolu tez bedzie mial problemy z chlodzeniem silnika wiatrakami.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Myślę, że poza wyczyszczeniem układu chłodzenia w wysilonych silnikach mocno kręconych wartoby być może podwiesić małą chłodnicę oleju. Ja to robiłem w szeregu aut i zawsze z dobrym skutkiem, ale nie w pannie crx, bo mi trzyma temperaturę w połowie skali, jak by nie jechała zawsze jej dobrze, więc odłozyłem kombinacje z chłodnicą oleju, chociaż mnie kusiło zinstalowanie, razem ze wskaźnikiem temperatury (oleju) o czym pp. Japończycy nie pomyśleli - a szkoda
Jesli honda uwazala ze chlodnicy oleju nie trzeba to nie ma co sobie szukac wydatkow. wskaznik temp oleju by sie przydal i mozn ago sobie zamontowac ale czy dziurawic blok jest dobrze? chyba tylko do wyscigow 1/4 mili
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
tego jest tyle ze mozna wybierac ale lepiej zawsze wziac cos renomowanego jakies stp lub podobne za wyposrodkowana cene.
Kto mówił o dziurawieniu bloku? Istnieją konwentery które nakreca się między blok a filter oleju, maja dwa wyjścia, instalacja chłodnicy oleju jest prosta jak trzonek od młotka, ale w wypadku crx jak pisałem najpewniej zbędna, chyba że silnik jest wyżyłowany a noga ciężka[/list]