Zapytanie o del sol
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-06-08, 21:05

WILD_SIDE napisał(a):A dziekuje ułatwiłeś mi życie hehe

Aby całkiem ułatwić Ci życie kliknij i czytaj:
forum/viewtopic.php?t=7410&highlight=elektryczny+dach+del+sol

Luczar
Forumowicz

Re: Zapytanie o del sol

przez Luczar » 2006-06-15, 23:40

deelboy napisał(a):Witam
Jetsem nowy wiec na wstepie sie przedstawie. Mam na imie Darek i po wakacjach zamierzam kupic del sol.
Mam naprawde wiele pytan co do tego modelu, i bede bardzo wdzieczny jak ktos z klubowiczow moze pomoc.

1. Ktory z del sol (wiersje regionalne) jest najlepszy na polski rynek-kwestia czesci.

2. Jak wyglada spalanie , i instalacji gazowej.

3. Sama radocha z jazdy i z osiagow.

4. Czy wersja v tec jest warta ceny,

5. Ceny na rynku polskim,i niemieckim.

Bede bardzo wdzieczny za pomoc, jezeli ktos wie cokolwiek na te tematy. zapraszam do zabawy. :blee:

Jeżeli Cię interesuje B16A2 w idealnym stanie, sprowadzany z Hamburga 6 miechów temu, nie bity i serwisowany do 99r, wydech supersprint, sprężyny Weitec -40mm to bedzie niedługo na sprzedaz:
http://s4.photobucket.com/albums/y121/L ... del%20Sol/

Jeśli chodzi o gaz, to jakbym nie planował go sprzedać to tez bym założył. Oczywiście sekwencje - koszt 3500zł i brak mulenia na benzynie ;)
Elektryczny dach i co? Cholerne problemy z mechanizmem i mały bagaznik, nie dzięki. Na szczęście mieszkam w Rzeszowie, gdzie kulturka w miare i jak ide do cupermarketu na chwile do dachu nawet nie zakładam tylko szyby zasuwam - wystarczy mi ręczne ściąganie.

Ktos powiedział że sola tylko na lato.. A to niby czemu? Bo może zimniej w zimie?! Bzdura.. Solka ma tak wydajną nagrzewnice, ze lepszej nie widziałem w zyciu. Poza tym w szczelnym dachu zero ucieczki ciepła. więc co za różnica - zima czy lato?

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2006-06-16, 09:41

Luczar napisał(a):Solka ma tak wydajną nagrzewnice, ze lepszej nie widziałem w zyciu

swiete slowa! nawet jak jest zimno da sie jezdzic bez dachu dzieki temu ogrzewaniu!

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-06-16, 11:37

Luczar napisał(a):Ktos powiedział że sola tylko na lato.. A to niby czemu? Bo może zimniej w zimie?! Bzdura.. Solka ma tak wydajną nagrzewnice, ze lepszej nie widziałem w zyciu. Poza tym w szczelnym dachu zero ucieczki ciepła. więc co za różnica - zima czy lato?

rudzinski napisał(a):swiete slowa! nawet jak jest zimno da sie jezdzic bez dachu dzieki temu ogrzewaniu!

Moim zdaniem solka przede wszystkim służy do jazdy w sezonie letnim, a w moim przypadku tylko.
Nie chodzi o to, że jest zimno i kapie woda na głowę, tylko cały urok tego auta jest jesli sciagniemy dach. Autko ma charakter sportowy, a co za tym idzie jest ospoilerowany na niskim podwoziu i w warunkach zimowych (nie odsnieżone drogi, dziury i ......) wszystkie elementy z tworzywa mogą, powiem wiecej zostana połamane i zniszczone.
Miałem m.inn. cupe Mercury cougar i po sezonie zimowym pomimo dbania i uwazania na gródy i zalegajacy snieg musiałem sklejać i malować swój spoiler.

deelboy
Forumowicz

przez deelboy » 2006-06-19, 21:47

Luczar,

Pewnie pojade do Niemiec mam tam troche rodziny i poszukam czegos, dzieki, jeszcze zapytam ile taka przyjemnosc ma kosztowac?

Poprzednia strona