wstrzyknac pod pancerz cx80 lub inny srodek z silikonem i smarem (wd40 odparuje zaraz)
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
dodam że to blokowanie następuje dopiero po tym jak już silnik się rozgrzeje. po przygazowaniu zostaje na obrotach o 300-400rpm większych niż ustawione a jak się podciągnie pedal to wracają na odpowiedni poziom.
1. ile macie obrotów na zimnym silniku jak jest włączone ssanie?
2. czy rozregulowane zawory mają jakiś wpływ na to blkowanie się obrotów po rozgrzaniu silnika?
w takim razie to wina podcisnienia, moze trzeba kolektor wyczyscic dolotowy caly, przeczyscic przepustnice i uklad chlodzenia od osadow.
wkrecic na maksa srubke od regulacji powietrza IAC i zobaczyc jak bedzie.
wykrecic srubke przedmuchac ja(otworek) przedmuchac gniazdo.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
wszystko było czyszczone poza kolektorem dolotowym bo za dużo rozbierania już by było. śrubkę wykręciłem i też ją na błysk wyczyściłem.
układ chłodzenia masz na myśli wszystko przez co przechodzi płyn z chłodnicy? jeśli tak to już płukałem całość szlaufem pod ciśnieniem i zmieniałem płyn na nowy jakiś miesiąc temu.
może być to wina tego że ta śrubka od obrotów jest nieszczelna? jak ją wykręcałem to była tam uszczelka która dodatkowo była zasmarowana jakimś specyfikiem. oczyściłem to i zostawiłem samą uszczelkę a może trzeba było uszczelnić to dodatkowo jakąś np. taśmą teflonową? czy ta ewentualna nieszczelność może być przyczyną?
[ Dodano: Pon Kwi 17, 2006 11:19 pm ] już uporałem się z problemem. nie wiem dokładnie która z tych rzeczy u mnie pomogła ale napisze je wszystkie:
1. rozkręciłem ten dekielek ze sprężyną w środku przy przepustnicy i wycziściłem go z kilku paprochów.
2. wkręciłem śrubę od wolnych obrotów jednocześnie naciągając linkę gazu. obroty zostały na tym samym poziomie co wcześniej ale śruba jest teraz bardziej wkręcona w przepustnicę.
3. naoliwiłem sprężynę od linki gazu i tłoczek od tego dekielka opisanego w pkt.1.