roboty na 5 min. korbka ma zawleczke ktora sciskasz np kombinerkami i zsuwasz. sruby masz kolo klamki w malej kieszonce na srodku boczka i o ile sie nie myle ze dwie wokolo. reszta na zatrzaski
Czesci uzywane crx ed9 ee8 del sol oraz civic 92-00
601 937 808 10-18
wymienialem syzbe i z boczkiem mialem tylko taki problem ze nie moglem jednej srubki wyniuchac reszta poszla gladko a zawleczke w korbie zdjalem dwoma srubokretami jako iz nie dysponowalem wtedy na tyle waskimi kombinerkami. prosta robota
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
Boczki drzwi tak jak chlopaki pisza srubki ktore sa widoczne odkrecasz nie zapomnij tych kolo lusterka, bo ja zapomnialem i bocznej od strony zawiasu z tylu drzwi,a z boku te co sa widoczne. Pozniej ostroznie zeby nie powyrywac kolkow wyrywasz je ( uwazaj bo te gowno jest zaje.... drogie a wchodzi ich w dzrwi chyba z 15 albo i wiecej ). Co do tylnych to zalezy ktora strona w jednej musisz otworzyc schowek i tam jest sruba, a w drugiej sruba jest pod kanapa ( chyba lewa strona ), sciagasz srubokretem te owiewy powietsza czy co to jest i tam sa tez 4 sruby, pozniej delikatnie od tylu od strony bagaznika wyrywasz plastik ( tutaj tez trzeba zrobic to delikatnie zeby ich nie ulamac ). Aha bez odkrecenia tylnego oparcia raczej bym nie polecal tego robic , bo bez tylnego jest wygodniej, jak juz wylamiesz tylna czesc plastiku to przesuwasz go do przodu bo ten plastik zachodzi za rynienki w drzwiach i trzeba go popchnac zeby nie wylamac, w pisaniu ciezko to wyglada ale druknij sobie to i do CRX i bedzie ok.
nie chcę robić nowego tematu wiec dopisze tu....mianowicie chcę przezbroić drzwi z korbką na elektryczne i pytanie czy boczki normalnie wejdą z elektryki na te drzwi z manuala razem ze wszystkim? wydaje mi sie ze mocowanie i wszystko bedzie pasiło,ale chciałbym sie upewnić.