... Czy ktos przeprowadzał remont silnika ?? w naszych cackach ?? mam podstawowe pytanie czy warto to zrobic czy nie lepiej kupic uzywanego ... słyszałem, że te silniki są zbyt precyzyjne i remont to tylko czasowa ulga ... jakie byłyby ewentualne koszty kupna silnika d16z5 ... piszcie !!! pozdrowienia
jesli chcesz to zrobic DOBRZE to tylko na oryginałach (tloki, pierscienie , walek korby ect.) o ile wszystko co wymienilem wlasnie chcesz kupowac.
a cena w ASO jest taka ze cenowo bys kupil 5 uzywek w bdb stanie Finansowo nie oplaca sie w ogole.
a czesci z Japan Cars to bym z takim samym zaufaniem montowal, co na prom kosmiczny made by USA uzyl materiaow wyprodukowanych przez Afryke
Mój silnik mial władowane w remont ponad 4000zł i jak narazie chodzi dobrze(poprzedni wlaściciel w nim robil,ja osobiście bym wymienił silnik).Ale dopiero ma przejechane ok 20tys.Zalałem olej Castrol 10w60 i śmigam nim cały czas,i to nim troche cisne (nawet za dużo).Zobacze jak przejedzie jeszcze z kilkadziesiat tys.kilometrow i dopiero bede miał pewnośc że remont oplacało się w nim robić.Bo nie mam pewności czy np.jutro przestanie mi chodzic.
Słyszałem że w autoryzowanym serwisie krzykneli 7500zł za remont!!!Nie wiem z kad wzieli ta cene.