oleje itd..
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

BULLET
Forumowicz

oleje itd..

przez BULLET » 2005-12-27, 18:46

Witam zastanawiam sie nad wymiana oleju w silniku i skrzyni biegow przegldam forum i widze ze wiekszkosc osob uzywa Castrol RS 10w60 połsyntetyk do skrzyni tez?
Pytanie jaki olej do silnia przegieg 166tys 89r
oraz jaki olej do skrzyni? oraz ewnetualne ceny tych oleji
a takze szykuje sie chyba wymiana chłodnicy bo ta jest zniszczona
kolektor dolotowy oraz oslona kolktora tam gdzie jest bagnet tez jest mocno skorodowana
to ogledziny moje prywatne szczerze mowiac wybralbym sie do jakiegos DOBREGO MECHANIKA w celu konkretnego przegladu caego stanu auta lacznie z hamownia(normlany mam) stanu auta z 3city i ustalenia wszelkich usterek o ktorych wolabym nie slyszec:(
INTERESUJA MNIE CENY tych podzespolow

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-12-27, 18:50

do skrzyni tylko MTF cena za litr ~80zl dostepny w ASO HONDA
do silnika polsyntetyk lub mineral to zalezy w jakim stanie masz motor i czym masz obecnie zalany.Chlodnica nowa ~300zl, oslony kolektora mozesz kupic od kogos uzywane lub sam pokombinuj z dorobieniem czegos bo w sumie ciezko o dobry stan uzywki(zobacz czy w Japan Cars maja cos takiego) co do kolektora ssacego tylko uzywka jezeli wydech chcesz zmieniac to uzywka lub zglos sie do Majlo zalatwi ci wydech 4-2-1 z kwasowki za 800zl.

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2005-12-27, 19:45

olej do skrzyni... nie wiem jak Wy.. QRDEEE ale ja za MTF place 9 euro za litr :D
widac jak serwisy kasuja nieziemsko w PL

ps. alternatywnie mozna zalac polsyntetykiem - i jest to dozwolone
ps2. nie meczecie tematu oleju do silnika bo mi sie skora na wacku marszczy jak to czytam - ILE MOZNA O TYM PISAC....