Zaweiszenie Del Sol <jakie zakladac>
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

pinki
Forumowicz

Zaweiszenie Del Sol <jakie zakladac>

przez pinki » 2005-12-15, 01:53

Pytanie:
Jakie zawieszenie zalożyć? ile obniżyć? jakie spręzyny? jakie amory?

Zasada jest taka: Chce narazie zostac przy 15" felg ale potem moze 16 beda siedzialy z tym ze najpierw zawieszenie. Nie chodzi mi o to zeby wywalic 5000 na wszystko
Chce jedynie cos sensownego, twardego, i -30mm moze 40.

Jaka firma, model albo wogle i miejsce godne polecenia?

Czekam na propozycje, ale sensowne a nie takie ze komus sie cos wydaje :rotfl:
Sprawdzone znaczy sie pewne :diabelek:

Pozdrawiam

Luczar
Forumowicz

przez Luczar » 2005-12-19, 23:21

Oki. Coś na temat sprężyn. Konkretnych Ci nie moge polecić, bo moje doświadczenia ze spręzynami obniżającymi sprowadzają się tylko do tych, które sobie 2 tygodnie temu wrzuciłem. A mianowicie sprowadziłem sobie nówki Weitec - 40mm. Jest to jedyne możliwe obniżenie ze strony Weiteca. Koszt sprężyn to 560 zł. Moje wrażenia z jazdy: przy małych nierównościach samochód zachowuje się bardziej komfortowo, nie trzepie nim tak i prawie nie czuć małych dziur. Zauważyłem też, że przy pokonywaniu pewnych nierówności na których mi lekko buda poskrzypywała, teraz jest cichutko. Natomiast w zakrętach itp. jest baaaardzo trudno bude przechylic, samochód prowadzi się jak po sznurku. Wreszcie się czuje jakbym prowadził II gen. a brakowało mi tego jak na Solke się przesiadłem. Jeśli chodzi o jazde w warunkach miejskich to jednak trzeba bardziej uważać na krawężniki i strome podjazdy. Pare przeszkud które kiedys pokonywałem teraz moge pokonać, ale ze zgrzytem szorując bebechami po betonie. Z tym że jest to sporadycznie i po przyzwyczajeniu się do obniżenia nie mam jakichkolwiek problemów. Z tym że przynajmniej wzrokowo wydaje się że samochód jednak siadł więcej niż to 4 cm. ale to może złudzenie.
Na zakończenie powiem tak, że jestem niezmiernie zadowolony z tej modyfikacji bo efekt jaki osiągnąłem jest zadziwiająco dobry, a cena samych sprężyn w porównaniu do konkurencji jest jedną z najniższych.