auto gaśnie
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Rychu
Forumowicz

auto gaśnie

przez Rychu » 2005-11-29, 15:53

auto dzialalo swietnie przedwczoraj pojechalem zatankowac na stacji orlen 95-tke od tego momentu jest problem po przejechaniu jakichs 50km gdy auto zapalilem to chwili na wolnych obrotach gasnie po kilku probach rozruchu znowu zapalilo podczas jazdy nic sie nie dzieje ale nastepnego dnia znowu nie moglem zapalic a jak sie juz uda to po chwili znowu gasnie jak sie troche pojezdzi to jest spoko ale potem problem wraca tak jest tylko na wolnych obrotach HELP !!!! :(

jaro21dnb
Forumowicz

przez jaro21dnb » 2005-11-29, 17:37

a kontrolka check engine nie swieci sie na zegarach?jezeli tak to sprawdz blad w kompie.
jezeli z kompem jest ok to powiedz mi taka rzecz:jak przekrecash kluczyk na kontrolki to masz zolto lampke to czy ona po chwili gasnie?ale czy gasnie jak juz nie chce ci zapalic silnik?
pytam dla tego bo najczesciej dzieje sie tak wielu osobom od czegos takiego jak przekaznik pompy paliwa a mianowicie dziala on na takiej zasadzie ze wlasnie po przekreceniu kluczyka na kontrolki lampka zolta pali sie dotad dokog jest przez pompe paliwa podawane paliwo na rozruch.potem lampka gasnie.(pali sie kolo 3 sekund).i moze tak byc wlasnie ze jak przekaznik zalapie to samochod ci zapali a jak nie zalapie czyli nie zalaczy pompy to ci samochod nie zapali chocbys nie wiem ile go ciagnal.

wiecej informacji udziele ci na gg 2346059

p.s jak cos to mam taki przekaznik.

druga mniej prawdopodobna sprawa moze byc zapchany juz filtr paliwa,ale najczesciej zapchany filtr objawia sie tak ze auto zapala ale podczas jazdy pryka kicha i nie ma mocy.

zapraszam na gg

pozdrawiam
DZWONIC PISAĆ I PYTAĆ ZAWSZE POMOGE

boogie
Forumowicz

przez boogie » 2005-12-03, 01:03

To ja chyab tez mam problem z tym przekaznikiem...

Dosc czesto mis ei zdarza ze po zatankowaniu auta an stacji probuje je odpalic i wlasnie zaskoczy silnik,nie minie kilka sekund i gasnie... pozneij juz tylko kreci silnik ale chyab wlasnie nie odstaje paliwa, dopiero za ktoryms razem wlaczenai zaplonu zaczyna pompowac...

Gdzie jest ten przekaznik?
Jakies wskazowki jak go wymenic?
Jest to chyab czesc ktora mozna spokojnie uzywana sprawdna zalozyc?

Edit:
Jaro21 dziekuje za wskazowki na gg, juz wiem co i jak