Witam! Powoli przymiezam sie do kupna CRX-a, w zwiazku z tym mam kilka pytan.. hmm pewnie temat oklepany, ale nie wszystko znalazlem co mnie interesuje.
Kupujac 10 - 12 letnie auto trzeba sie liczyc z remontem silnika, czy fachowo przeprowadzony remont udaje sie? Koledze po takiej robocie tłok wyszedł bokiem.. Wiem ze sa to silniki wysoko obrotowe i czy czasem to nie sa "jednorazowki".. Ile wytrzymuja skrzynie biegow, ile powinien wytrzymac silnik do remontu?? Czy problem cieknacej tylnej klapy jest trudny do opanowania?
Czy korozja wystepuje we wszystkich rocznikach, czy np wybierajac rocznik 91 mam wieksza szanse ze jest zdrowy... Jak wyglada awaryjnosc innych podzespolow?
Jestem z Gliwic, czy ktos moglby mnie przewiesc swoim crx-em? Mam 187cm wzrostu, czy bedzie to dla mnie wygodne auto na dlugie trasy?
pozdrawiam
, nigdy po ostrej jeździe odrazu nie wyłączać silnika żeby szybciej ostygł (lepiej niech ze 2 min. popracuje), nie lać bylejakich tanich oleji. CIeknąca klapa to problem chyba wszystkich sztuk ja nie starałem się nad tym panować. Skrzynia w zależności jak uzywasz jak kręcisz auto to napewno się szybciej zużyje, a jeśli chodzi o korozję to chyba nic sie nie da zrobić bo honda ma straszną blachę(moja crx jest cała wyczyszczona z rdzy, ale np 1gen cały pognity, jeżeli sprowadzisz auto z zachodu masz większą zansę że blacha będzie dobra). Awaryjne raczej nie są, a jeśli chodzi o twój wzrost to tam jest zapas dla 2m mańka