CRX II gen d16a9
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

cineq
Forumowicz

Samochód: Honda CRX ED9

CRX II gen d16a9

przez cineq » 2005-09-28, 13:12

http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=65945889 wylukałem dziś to na allegro. Troche niska cena ale auto stoi 30km ode mnie to postanowiłem jechac i je obejrzec... Cena niska wiec mysle ze cos będzie nie tak.. dla tego pisze w dziale TECHNICZNE i pytam sie o kilka spraw. Z tym autkiem chcialbym podjechać do stacji diangostycznej , czy tam mogą sprawdzić czy silnik bierze olej?? Po 2 jaką powinien mieć ten silnik kompresje?? Dobrze by było gdybyś ktoś z was znał to auto i powiedzial czy nie bylo zmasakrowen , ponieważ ja mechanikiem nie jestem a to byłby mój 1 CRX , i 1 auto więc za dobrze sie nie znam. jesli ktos ma d16a9 to może niehc powie na co mam zwrócić największą uwage..
Pozdrawiam Cineq

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-09-29, 13:24

"maska jest do poprawek lakierniczych, nie jest pogięta, ale słabo zrobiona. " to mowi samo za siebie.
Gaz w podloge i jak malo kopci to jest oki, jhesli jusz bardziej tzn ze bierze olej lub plyn z chlodnicy. zwroc uwage na realnosc przebiegu, czy numery sie zgadzaja itd, jesli wszytsko bedzie oki to za ta cene moze i oplaca sie brac.
zwroc uwage czy sprzeglo nie slizga, jak wchodzi 1 i 5 -ty bieg (wsteczny zaloze sie ze zgrzyta hehe), czy zawieszenie nie stuka na dziurach.
Osobiscie wolal bym troche doplacic i kupic cos do czego nie bede musial dokladac, ale nie neguje ze ta (byc moze) jest w dobrym stanie.

BiG BoSs
Forumowicz

przez BiG BoSs » 2005-09-29, 15:48

tylni zdrzak od amerykanca wiec chyba dostal juz w dupke :)

lubon
Forumowicz

przez lubon » 2005-09-30, 10:35

No cena nie wygórowana, więc albo komuś zależy, żeby to sprzedać, albo faktycznie okazja. Tak jak pisał TrotyL, wduś gaz do dechy i patrz czy dymi. Jak tylko delikatny dymek, to silnik dobry. zobacz pod maskę, czy chlodnica jest na oryginalnych zaczepach a nad chłodnicą powinna iść rura od filtra powietrza. Jeśli jest to znaczy że nie walony, albo nie mocno. Inna sprawa jeśli ktoś założył stożek. depnij trochę na skręconych kołach, czy nie grają przeguby, bo jak grają to oznacza jedno, autko trochę dostało. A to, że w autko trochę włożysz, to niestety nieuniknione. Ja kupiłem w dobrym stanie i sporo droższe, ale nie uchroniło mnie to przed wkładem w autko. Niestety skarbonka :)

TrotyL, a o co chodzi z tym zgrzytnieciem na wstecznym? Bo u mnie czasami zgrzytnie też.
Pozdrawiam

ciastosz
Forumowicz

przez ciastosz » 2005-09-30, 11:13

Chodzi tylko o to, ze Hanie juz tak maja :) Nie wiem jak z najnowszymi, ale Accord 2002 tez podobnie :)
prawie jak JDM

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-09-30, 11:15

Hmm, troche dziwny sposob oceniania jak samochod byl rozbity patrzac na to ktory plastik jest a ktorego nie ma (ja bym raczej ogladal blache, podluznice na tyle na ile jest to mozliwe, skoro tylny zderzak jest inny warto tez obejrzec tylna sciane, geometrie sprawdzic tez nie zaszkodzi, a zawiecha i silnik j/w).. Juz na pierwszy rzut oka widac ze autko bylo walone przodem, maska troche nie pasuje, zderzak przedni i pozycje (sa na srubki wiec blotniki pewnie tez) sa od starszej wersji, ale jak za takie pieniadze to ja bym sie cieszyl jakby jezdzila prosto i nie rozpadla sie po 100km (na przebieg wg mnie wogole nie ma co patrzec).. Tak czy inaczej za tyle mozna ja kupic, dolozyc ile trzeba i przynajmniej wiadomo co sie ma.. Jak mam tak samo jak kolega powyzej, kupilem duuuzo drozej a i tak trzeba bylo nieco wsadzic (skarbonka to dobre okreslenie) tak wiec jesli nie chcesz dokladac to crx jest raczej slabym wyborem samochodu ;)

ps. Co do wstecznego to te skrzynie tak maja (zgrzytaja czasem przy wrzucaniu wstecznego) w nowszych modelach rowniez, tak wiec niema co sie tym przejmowac :)

BiG BoSs
Forumowicz

przez BiG BoSs » 2005-09-30, 11:39

Jak mi podpowiedzial Szarik pod maska Ceerka jest malowana w macie mozena tez popetrzec czy czasem lakiernik nie pomalowal czegos metalikiem jak malowal inne czascie karoseri i w ten sposób mona okreslic czy nie byla walona przodem ;)

Mojej Ceerce tez zgrzyta Wsteczny :wrrr:

APOL
Forumowicz

ja widziałem to auto

przez APOL » 2005-09-30, 11:49

zanim kupiłem swojego ,byłem w siedlcach
nie chcę robić świństwa koledze bo jest na prawde spoko i jeszcze podpuścił mnie do zakupu ale no cóż
byłem z tym samochodem w warsztacie i co moge powiedzieć:
zawiecha wyjebana, luzy na wszystkim, felgi do wyjebania- wolę czrne od tych, maska popękana - a niedawno był robiony, szyber do lakierowania bo był robiony spray'em, światła i migacze posikane spray'em- trzeba to wyczyścić itd, wnętrze zmasakrowane, niebieska skaja odpada- makabra-chlewik,
w pierwszych dniachlipca chciał za nie 6500 dziś troche mniej ale to nie zmienia faktu że to za dużo, kupa roboty przy im
ps ja swojego kupiłem też w nienajlepszym stanie i bez żadnych przeróbek ale będę bardziej szczęśliwy jak zrobię sam wszystko od podstaw.
pozdro600