_TrotyL_ napisał(a):kiedys wyczytalem w jakiejs starej ksiazce o silnikach spalinowych ze w miejscu gdzie moment obrotowy jest najwyzszy.........niestety nie chce mi sie w to wierzyc, moim zdaniem autko najplynniej jedzie na 5biegu jak ma 70-80km/h i podejrzewam ze wtedy najmniej pali (to jest okolo 2,5-3tys obr).
u mnie jest to w okolicy 2500-2800
forum/cms_view_article.php?aid=14 . Ja właśnie testuje swoje autko po mieście - staram się nie wykraczać ponad 3000 obrotów - narazie po zatankowaniu pod korek i przejechaniu 80 km wskazówka lekko drgneła, odsłoniła czerwone pole w górnym położeniu. Narazie przesiadłem się na rower bo ładna pogoda, a niunia odpoczywa sobie. Jak zrobie 200 km po mieście i zatankuje ponownie wtedy zapodam ile pali. Mam nadzieję że będzie mniej niż ostatnio - jak wymieniłem sondę i miałem zresetowanego kompa - wtedy na trasie do Opola i z powrotem zeżarł mi 10/100, ale wtedy miałem przelotową na Katowickiej około 140 - 160 , więc myślę że miała prawo tyle pożłopać paliwa 
mam nadzieję że jak zatankuje do pełna w Krakowie do na zlot do Gorzowa dojadę bez dodatkowego tankowania

mi po miescie pali 7.5 litra
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości