pomocy
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

szakal001
Forumowicz

pomocy

przez szakal001 » 2005-06-30, 17:15

Witam
Mam problem w chlodnicy pokazal mi sie olej malo tego na bagnecie przy oleju stan sie powiekszyl i to o dosc sporo
Co robic i jaka moze to byc przyczyna ? Cos powarznego sie stalo ?
z gory dzieki

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-06-30, 17:21

uszczelka pod glowicą, w servisie chyba koszt samej uszczelki jakies 340 zl o ile dobrze pamietam ktos tu pisal. czeka Cie wymiana oleju i plynu chlodzącego, pewnie jeszcze puszcza bialego dymka...?radzil bym nim nie jezdzic do czasu wymiany bo szkoda silnika zeby zamist smarowac sie olejem robil to wodą bo ona sie w oleju nie rozpuszcza. ogolnie, wspolczuje, troche roboty, dniowke trzeba poswiecic wg mnie. :(

szakal001
Forumowicz

przez szakal001 » 2005-07-01, 14:54

Witam
Prosze was o pomoc co robic dalej ?
do kogo moge sie udac z tym problemem ?
Silnik juz mialem remontowany cala kapitalka jakis rok temu koszt dokladny 3.850zl
i niestac mnie teraz znowu na takie koszta
Mechanik ktory mi to robil powiedzial ze juz z tym nie bedzie robil poniewaz silnik byl juz ( Przegrzany )
Kto moze mi jakos pomoc? Ja wyjezdzam za niecale 2 tygodnie za granice wiec moj Crx bedzie stal napewno miesiac wiec ktos mogl by juz cos przy nim grzebac
Kto mi moze powiedziec jaki mniej wiecej bedzie koszt tej imprezy ? bo zastanawiam sie czy jest jeszcze sens roboty ?
W sumie juz moj Crx pochlonela mnie -
-3.850zl remont kapialny silnika ( rok temu )]
-1.700zl malowanie calego samochodu
-Generalny remont blacharski ktory robilem sam z ojcem
I teraz jakis miesiac temu Gosc skasowal mi niezle przod Wsiadajac po Pijaku bez pozwolenia
Najgorsze ze gosc biedny i nie pracuje Wiec ze swojej kieszeni wylorzylem 6.400zl <szok>
Teraz juz zalamuje rece bo niewiem co mam robic dalej Kocham swojego Crxa i niechce go stracic
Ale tez juz niemam sil ani pienedzy wiec prosze was o pomoc w doradzeniu mi co robic mam dalej ?
Z gory wielkie wielkie dzieki
Pozdrawiam
szakal001

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-07-01, 15:42

za 2 tys czasami mozna dopasc naprawde dobry silnik ze skrzynia, kompem i polosiami, ogolnie z tego co widze to na forum malo kto remontuje silnik wiekszosc kupuje uzywki i targa dalej.