Mam mały problem, niestety ale nie załącza mi się wiatrak jak auto łapie temperaturę. Sprawdzałem już czujnik- podłączenie na krótko także nic nie dało. Bezpieczniki też sprawdziłem i wszystko ok. Słyszałem że jest jeszcze jakiś przekaźnik który może być gdzieś pod deską rozdzielczą tylko gdzie tego szukać. Chyba bez elektryka się nie obędzie. Proszę o jakieś porady :?:
mówisz, ze na krótko też nie łapie. Poprzez na krótko rozumeim bezpośrednio z aku z pominięciem przekaźnika. Jeśli tak zrobiłęś i wiatrak nie zadziałał, to masz spalony silniczek wiatraka a nie jest to tylko wina przekaźnika...
Mam ten sam problem..powiedzcie mi gdzie jest czujnik który załancza wiatrak...jeżeli mój jest dobry tylko coś z czójnikiem to moge komuś wiatrak odsprzedać bo mam jeden na zapasie ale jak narazie sie za to nie zabrałem....
Mam na myśli to że wyciągnąłem tą wtyczkę co jest pod aparatem zapłonowym ( tam jest ten czujnik) i ją zwarłem na krótko kabelkiem, bezpośrednio pod aku nie podłączałem. Czy jest jakiś przekaźnik jeszcze na kablach???
Jestem po wizycie u elektryka ogólnie jest instalacja walnięta gdzieś pod deską rozdzielczą i podłączył mi wiatrak do innego zasilania. Jednak czujnik ma też jakieś przebicie spięcie bo przy zimnym silniku chodzi spokojnie a jak się załącza przy wyższej temperaturze to dopiero nabiera odpowiednich obrotów ale to wina czujnika. Zostaje i tak rozebranie deski żeby wszystko miało ręce i nogi.