numery nadwozia a pojemność silnika w moim crx
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

kielon
Forumowicz

przez kielon » 2005-06-20, 21:46

jak najbardziej masz racje ale przy moim stanie zawieszenia przekraczanie predkosci mogloby sie dla mnie skonczyc jakims drzewem, wiec podjalem decyzje ze najpierw zawieszenie i hamulce a potem jakis mocniejszy silnik i wiecej mi do szczescia nie bedzie potrzeba. I tak jazda crx-em jest czysta przyjemnoscia (jak dla mnie).
Pozdrawiam wszystkich milosnikow tego pieknego autka

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-06-20, 23:19

swoja droga chcial bym sie kiedys przewiesc czyms taim.
ps czy masz moze pod lusterkiem wstecznym lampke od czujnika niezapietych pasów?fajny bajer to jest bym sobie zamontowal tylko gdzie to mozna dostac???

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-06-20, 23:47

No nie wiem czy nie ta polka, wg mnie ta stronka jest poswiecona konkretnemu modelowi a nie mocy silnika :idea: Czy Syncro ktoremukolwiek z nas wytyka ze nie miescimy sie w jego kategoriach mocy :roll: NIE :idea: Osobiscie nie lubie jak padaja slowa krytyki (zlego wyboru) tylko dlatego ze ktos trafil slaba wersje USA, tak naprawde to nie kazdy z nas w pelni wykorzystuje to co ma pod butem, i nawet jesli w tej cerce narawde siedza tylko 62 konie to tez da sie tym jezdzic - przynajmniej sie nie zabije na dziendobry, a z czasem moze trafi cos mocniejszego albo zafunduje sobie swap'a 8)

ps. Co do tej pojemnosci wbitej w dowod to wcale bym sie nie zdziwil jesli bylaby to pomylka w urzedzie, jesli nie ma numerow na bloku to skad takie oszlomy z okienka maja wiedziec co wpisac, biora eurotax albo inna ambitna ksiazeczke i pisza co w niej jest napisane ;)

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-06-20, 23:53

to troche nie nasza polka....

chodzilo mi tutaj o sens psychologicznego podejscia do tematu, nie uwazam sie za lepszego bo mam z5.
ale jasne crx to crx....!

przeciez napisalem, crx zawsze bedzie crx. Sam na codzien jezdze Fordem Fiesta 1.3 60km i oplem agila (a feee tego nie lubie straszanie) 1.2. CRX stoi mi w garazu bo lubie na niego patrzec,dlubac przy nim i raz na tydzien jechac sobie poszlaec, kogos killnąć polansować sie po wsiach itp. CRX to CRX.

kielon
Forumowicz

przez kielon » 2005-06-21, 23:08

dzięki za te ostatnie słowa pociechy.
Faktycznie, nad lusterkiem wstecznym mam lampki nie zapiętych pasów :) ale nie mam pojęcia gdzie to można dostać. U mnie już takie coś było chociaż wolałbym lampkę bo ta co jest nad tylną kanapą niestety nie oświetla zbyt dobrze.
A co do silnika to mam nadzieję, że na przeglądzie nie będzie z tym problemów bo w sobotę odkryłem, że na bloku jest numer D15A6 a w dowodzie wbite 1,6. Poprzedni właściciel był nią na przeglądzie i nie było zastrzeżeń. Mam nadzieję, że tym razem też tak będzie.

Pozdrawiam wszystkich, którzy się wypowiadali, czegoś się nauczyłem o moim autku.
Dziękuję.

_TrotyL_
Forumowicz

przez _TrotyL_ » 2005-06-21, 23:10

Lampka wewnetrzna to jeden z iekszych mankamentow w crx. nie wydala a jak sie zamontuje cos mocniejszego to strasznie sie grzeje. trzeba robic jakies dodatkowe podswietlenie kabiny wg wlasnych pomyslow i inwencji tworczej :mrgreen:

Poprzednia strona