oj chyba zaduzo nie mozesz zrobic, jedynie co to wlozyc jak nie ma polosiek i pomajtac gora dol zobaczysz czy nie ma luzow na lozyskach, wbic wszystkie biegi zobaczyc czy wchodza bez oporow i czy wszystkie z podobna sila, zakrecic glownym walkiem czy nei slychac jakiegos hrobotania i potem na kazdym biegu pokrecic na zalozonych poloskach walkiem glownym czy bedzie sie krecilo(ale to juz chyba nie takie konieczne)
poruszaj walkiem sprzeglowym czy nie ma luzow na boki i wzdluz.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
dla ludzi którzy bedą mieli ten sam problem dodam zeby policzyc ile jest zabków na wałku od skrzyni , bo są skrzynie L3 co maja 20 zabków i 21, ja kupiłem co ma 21 a potrzebuje 20 ale luzik jutro wymieniam na inną
miałem podobny problem .Możecie się spotkać z oznaczeniem P3 i to jest odmaina skrzyni L3 tyle że mocowanie od strony układu kier. jest trochę inne.A poza tym może być jeszcze różnica w średnicy tulejek wew. w skrzyni (tam gdzie wchodzą półoski)u mnie było 28mm ale spotkałem się ze średnicą 26mm.