MAKSOR
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

pooshkin
Forumowicz

przez pooshkin » 2006-11-22, 03:29

osobiscie uwazam to za szit i nie wierze w to urzadzenie...
wiem od kolegi ktory zalozyl magnetyzery ale na rure od filtra powietrza i twierdzi(bo tak zauwazyl) ze auto mu sporo mniej pali...jemu wierze

co do lekcewazacego wypowiadania, to nie dziwie sie ludziom ze nabijaja sie z takich postow bo to nie jest 'nowinka' tylko temat z zakurzonej polki ..ci co troche jezdza autem, slyszeli o tym dawno i wyrobili sobie zdanie na ten temat bo odrazu po tym jak weszly wszelkiego rodzaju magnetyzery sie rozczarowali(w wiekszosci) i zrobili taka a nie inna renome owemu produktowi...
moim zdaniem poprostu odruch na gowniany towar..(tak jak by ktos powiedzial na tym forum ze cali objedzie rexa-obylo by sie podobnym smiechem ;) )

yo!
http://www.youtube.com/user/pooshkinZ5# ... ne9_ClFtTE
zobacz pełen odlot,wszyscy się modlą kiedy zapier**** moją starą hondą...

martii
Forumowicz

przez martii » 2006-11-22, 12:27

pytanie brzmi na jakiej podstawie ktos twierdzi, ze po zalozeniu mniej pali

musialby robic serie testow z i identyczna bez, w identycznych warunkach, identycznych zdarzeniach na drodze w identyczny sposob naciskajac gaz i zmieniajac biegi
lub szacunkowo robiac kilkadziesiat stestow i nastepnie robiac kilkadziesiac po zalozeniu i wyciagnac srednia z obu i ewentualnie sprawdzic zachowujac jakis % bledu pomiaru

i najfajniejszy jest ten teks ze musi sie ulozyc, wtedy bedzie dzialal - chyba autosugestia, co ma sie tam ulozyc, przeciez to magnes i jego pozycja po zalozeniu jest stala, jedyne co sie porusza to powietrze i paliwo, a ono nie moze sie ulozyc bo przeciez jest spalane

to tak jakby odebrac auto od blacharza niespasowane z zapewnieniem ze jak pojezdzisz to sie blachy uloza

jezelidawaloby to cokolwiek poza wywaleniem kasy w dodatkowy bajerek, bylyby juz jakiekolwiek testy jakis niepowiazanych firm, a jedyne co mozna znalezc to testy producenta, ktory jakby mogl wcisnalby wam magnetyzer w d..., w celu poprawienia trzymania w fotelu

Chyba tylko Polska slynie z takich badziewi, zaczynajac od magnetyzerow, srumiennic, czipow, chipow, power boxow i czego dusza zapragnie z napisem z taniej drukarki czarnobialej dajacej w kazdym silniku +20KM nie waznie czy to Tbenzyna, Tdiesel, diesel czy N/A

skoro mamy takich allegrowych tunerow to ja sie dziwie ze jeszcze ich wielkie koncerny nie wykupily, lacznie ze swiatowa czolowka firm tunerskich

V.i.P.
Forumowicz

przez V.i.P. » 2006-11-22, 12:52

A na bieguny Ziemii też ktoś założy magnetyzery ? :rotfl:
Chądy powodują gula

Rafalcrx
Forumowicz

przez Rafalcrx » 2006-11-22, 13:35

QowaX napisał(a):stary bulwersujesz sie ale pomysl ze jak czytasz niektore text po raz enty i odpowiadasz na nie po raz enty a za chwile ktos sie znowu pyta o cos to normalie sie kichy skrecaja , sam osobiscie czasami niemoge wytrzymac bo niektore posty normalnie rozbrajaja

To nie czytaj po raz enty i nie beda Cie kichy skrecac. Wcale sie nie bulwersuje.
Jezdze szybko inaczej jeszcze bym jechal.

Walter
Forumowicz

przez Walter » 2006-11-22, 23:40

Uważam że magnetyzery się sprawdzają ale w samochodach typu maluch i duży fiat no i ew innych fiatach :razz:

Przy wtrysku wielopunktowym i nieźle dopracowanych silnikach Hondy magnetyzer nie ma racji bytu.

pooshkin
Forumowicz

przez pooshkin » 2006-11-23, 01:48

martii napisał(a):pytanie brzmi na jakiej podstawie ktos twierdzi, ze po zalozeniu mniej pali

jezeli chodzi o moja wypowiedz...to stwierdzil to tankujac na stacji... 8)

jezdzi jak jezdzil a auto mniej mu spala...tez sie dziwilem bo jak juz pisalem dla mnie to szitem sa te magnetyzery..ale jak mu sie sprawdza to okej... ja natomiast wole obchodzic sie bez tych ulepszaczy,mimo wszystko..
http://www.youtube.com/user/pooshkinZ5# ... ne9_ClFtTE
zobacz pełen odlot,wszyscy się modlą kiedy zapier**** moją starą hondą...

tomisko125
Forumowicz

przez tomisko125 » 2007-03-17, 11:09

hehehee jak to czytam to popłakany ze smiechu jestem hehe pojechaliscie te magnetyzery ostro hehe i dobrze bo to na nic lepiej za te 360zł kupic bp98 albo zabrac kolezanke na kave

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2007-03-17, 13:57

Mam Magnetyzery Maksor i nic to nie daje, bo wszystko zalezy jak jezdzisz.

Nastepny temat o magnetyzerach zostanie okupiony banem.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

Poprzednia strona