jest mieszanka specjalna do pompowania o nazwie secur pneus... czy jakos tak jest to gaz ktory przy zmianie temperatury minimalnie zmienia swoja objetosc co w efekcie daje niewielka zmiane cisnienia w oponach.
zapodajcie sobie w wyszukiwarce haslo.. gdzies widzialem liste firm w Polsce ktore pompuja kola takim gazem.
u mnie dla rozmiaru 175/70/13 jest przod 1,8 tyl 1,8-2,2 w zaleznosci od obciazenia.
wydaje mi sie ze im opona szersza tym nacisk mniejszy i cisnienie nie musi byc wyzsze
a z doswiadczenia jezdzilem na cisnieniu 2,2 z przodu i 1,8 i roznica w przyczepnosci przy hamowaniu jest znacznie lepsza na korzysc mniejszego cisnienia.
Ostatnio edytowano 2006-05-28, 15:24 przez merfi vtec, łącznie edytowano 1 raz
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Co do azotu to przypomne ze w powietrzu znajduje sie go az 78%. Jedyne w czym czysty azot jest lepszy od powietrza to brak tlenu, ktory z kolei powoduje starzenie sie gumy. Reszta to mity.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Hmm. 1.8? Czy to znaczy ze im szersza opona to mniejsze cisnienie? Bo na standardowych ma byc 2.0. Bo np na moich 195/50/ R15 jak mam 2.1 to i tak mi sie wydaje ze sa takie jakies sflaczałe...
Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł" pod moim postem. --
Sprzedam:
-przepustnica ED9 (czujnik polozenia nietkniety)
-alternator do D16Z6/Civic 5 gen