witam ,ciagle porownuje d16a9 i zc 1 moje pytanie czy glowice sa te same , bo dol na 100% jest ten sam, czy komputer od zc1 bedzie smigal z d16a9 ,no i czy aparat zaplonowy od zc1 pasuje do d16a9 za wszelkie info z gory dziekuje .czy ma ktos zdjecia d16a9
w zc1 jest inaczej montowany aparat zapłonowy(z 3 śrub przykręcisz jedną) i inaczej pasuje obudowa rozrządu(tez trzeba trochę przycinać)wiem z doświadczenia
POWRÓT DO KORZENI CHCĘ 1 GEN!!! SPRZEDAM CZĘŚCI DO CIVIC V GEN
blok i głowica d16z5
SZYMANY
et 15.527s
było mokro :/
dol nie jest taki sam, korbowody maja inny ksztalt a tloki w zc1 sa bardziej plaskie, nie wiem skad wziales, ze doly sa takie same; chociaz bez problemu pasuja z a9 do zc1
porownali mi w sklepie ,panewki ,pierscienie ,zimeringii uszczelke pod glowica , okazalo sie ze sa identyczne . p.s im dluzej draze ten temat , tym mam wiecej watpliwosci, przed zakupem d16a9 bo zc 1 w dobrym stanie ,graniczy z cudem i czy bez wiekszych problemow i przerobek uda mi sie wlozyc d16a9 w bude as to jest 1 gen z silnikiem zc1 .wiem ze inna wiazka i komputer ,to jak to jest naprawde przekonam sie chyba sam i mam nadzieje ze bedzie smigalo ; temat nadal otwarty , szukam kogos kto tak juz zrobil
[ Dodano: Sob Lut 24, 2007 9:55 pm ]
lechu napisał(a):pytanie bylo o zc1 a nie z5, zc1 to silnik z 1st gena, podobno identyczny jak a9.
bardzo chetnie wezme fotki a interesuja mnie wszystkie rzuty , szczegolnie zaplonu
dzieki