Nie odpala ta lala.....
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Hetman
Forumowicz

Nie odpala ta lala.....

przez Hetman » 2007-01-14, 23:47

Chłopaki dawajcie pomysły co moze byc jak silnik nie odpala,kontrolka engin gaśnie,przekaznik cyka,ale nie słychać jak pompuje paliwo....ja wpadłem na pomysł ze to pompa paliwa ale Malcolm mówi ze moze byc ale nie musi....

Kumpel wczoraj wrócił postawił w garazu a dzisaj nie może zapalić i prosi serdecznie o pomoc i jakies sugestje.....

POMOŻECIE??.....POMOŻEMY :rotfl2:

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-01-15, 00:38

po pierwsze niech sprawdzi czy jest iskra :)

skrzypul
Forumowicz

przez skrzypul » 2007-01-15, 01:32

Witam wszystkich, to niestety moja solniczka nawaliła :( Iskra jest, charakterystyczny "cyk" z przekaźnika też jest, nie słyszę tylko podawania paliwa i to mnie martwi :( ale gdyby to była pompa to za pierwszym razem odpaliłaby choć na te 2 sekundy bo spłynęło by to co we filtrze paliwa się znajduje, no chyba ze mogę się mylić...
Z góry dziękuję za każdą sugestię :)

dj_bovorta
Forumowicz

przez dj_bovorta » 2007-01-15, 09:37

Witam
Po pierwsze musisz sprawdzic te papke,wtyczke ktora jest wpięta do pompki czy łączy i tak ogolnie przegladnąć,a po drugie odkręć wężyk paliwa od listwy wtryskiwaczy włóż go do jakiejs butelki i przekrec zapłon powinno leciec paliwko.Jeśli leci to znaczy ze pompka jest ok wiec musisz szukac wady np w wtryskiwaczach (tj.elektryka)Pozdrawiam i powodzonka jak co to pytaj! Ps jak przekrecisz kluczyk i nie poleci paliwo to pokrec troche rozrusznikiem czasem dopiero wtedy leci.Moim zdaniem na 99% to pompka.POZDRO
Takie małe a cieszy :)