straty mocy
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Galleon
Forumowicz

przez Galleon » 2006-12-21, 00:55

Ja tam wiem, że tak jak we wszystkim należy znaleść "złoty środek". Nie po to się kupuje CRX żeby jaździć jak fiatem Siena, ale katować też nie ma co. W końcu jak powiedział mój znajomy "każdy lubi sobie czasem odkręcić" - lepsze to niż zamulać!
Galleon

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-12-21, 01:35

cerweza, wyobraź sobie że moc naciku na jednym tłoku jest około 40kg (około), bo taką moc ma tłok i weź jebaj tym 8tys razy w minute :D a 3tys w minute... wszystko mówi za siebie
Obrazek

cerweza
Forumowicz

przez cerweza » 2006-12-21, 08:45

miras jebam jebam i rozjebac nie moge :rotfl: a jak juz rozjebiem to zmienie tlok i dalej bede mial moc,pozatym skoro ma taka wytrzymalosc to czemu jej nie wykozystac?czyli autem co ma max moc na 3 tys jezdzic powinno sie na 1500 obr bo inaczej bedzie katowane i straci moc tak???zgadzam sie ze szybciej sie zuzyje silnik ale to nie znaczy ze jak pokatujesz to masz - 2 konie,jesli tak boisz sie o auto kup diesla i bedzie Ci od samego dolu ciagnal tylko kurde stopien sprezania jest o wiele wiekszy hmm wiadomo wiekszy nacisk na tlok....;),bez urazy ale jak sie projektuje silnik do auta w miare sportowego to sie bierze pod uwage ze bedzie czesto pracowal w ciezkich warunkach,poloneza zalatwisz jak pokrecisz na 7 tys ale nie H bo wysokie obroty to ich zywiol!!!!nie mysle tu oczywiscie o trzymaniu non stop gazu w podlodze przez iles tam godzin

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-12-21, 13:06

ja nie pisze że mojego oszczędzam bo czasami mam 8tys. np. u mnie koleś załatwił VW Passata B5 trzymał 1min na maxa i sie rozkletał. Fakt faktem nie zdechnie niewiem ile tam koni. tak jak mówisz coś koło 2, ale chodziło o rozmowe na ten temat, a diesla nigdy :P
Obrazek

cerweza
Forumowicz

przez cerweza » 2006-12-21, 16:39

miras no sadze ze jakby nawet nie trzymal przez 1 min a krecilby na 8 tys to by sie szybko roz.....,pozatym powinien wiedziec ze biegi sie zmienia a nie rznie na jednym;)
silniki wysokoobrotowe maja mniejsza zywotnosc od wolnoobrotowych patrz diesle i przebiegi po 500 tys mimo wiekszego cisnienia na tloki,w przecietnym aucie max moc jest na 5 tys i nie ma sensu wieksze podkrecanie,pilnuj oleju i stanu i wymiany reguluj zawory nie paluj na zimnym poczekaj chwile przed jazda rano zakrecaj nie odrazu na odcinke a nic sie nie stanie z tym silnikiem no i ciesz sie tym ze mozesz pokrecic na 8 tys a bo poto masz przeca CRX!!!Honda to 1 liga w wysokoobrotowych motorach a w dodatku slynaca z bezawaryjnosci i duzej wytrzymalosci zaufaj troche ich inzynierom:),na codzien 4-5 tys a jak jest ochota to na maxa bez obawy :)a powiem Ci jeszcze ze na moim silniku sladu wycieku oleju nie uswiadczysz a jak to wyglada w innych markach przy takim przebiegu i niepalowanych chyba wiesz:)pozdr

Poprzednia strona